BERTA VIVE

El documental "Berta Vive" obre la XII Mostra Cinema Indígena Barcelona, que tindrà lloc del 8 al 13 d'octubre
01/10/2019 - 13:06

El documental Berta Vive obre la programació d'Indifest 2019- la XII Mostra Cinema Indígena Barcelona, amb projeccions a diferents sales i espais de la comarca de Barcelona fins el 13 d'octubre. L'Indifest també ofereix l'oportunitat d'escoltar la Sebastiana Par Álvarez, lideressa del CPK (Consejo de Pueblos K’iche’s), alcaldessa Comunitària i guia espiritual Maia.

 

L'assassinat de la Berta Càceres va estremir al món el 2 de març de 2016. La seva lluita per la defensa dels territoris lencas la va portar a liderar el Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures (COPINH). L'activista mexicà Gustavo Castro, testimoni del crim, va sobreviure a l'horror d'aquella nit, però va quedar atrapat a Hondures. La lluita contra la instal·lació d'una presa al riu Gualcarque, sagrat per al poble lenca, és el preàmbul d'un relat en el que seguim a Miriam Miranda, dirigent garífuna, amiga i companya de Berta. Dues dones agermanades en la lluita per la descolonització, en un país que està sent venut al capital transnacional, on es pren la vida de moltes formes.

El Teatre Ateneu, de Cerdanyola, acull la projecció del documental "Berta Vive", dins la XII Mostra Cinema Indígena Barcelona, que tindrà lloc del 8 al 13 d'octubre, amb projeccions a diferents sales i espais de la comarca de Barcelona. L'Indifest també ofereix l'oportunitat d'escoltar la Sebastiana Par Álvarez, lideressa del CPK (Consejo de Pueblos K’iche’s), alcaldessa Comunitària i guia espiritual Maia.

Podeu accedir a la informació de l'Indifest 2019 aquí.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Nou canal de Twitter sobre les activitats de suport a la gestió ambiental i l'acció climàtica local de la Diputació de Barcelona.

Article

Del 20 al 26 d'abril, les persones vinculades a biblioteques ambientals catalanes de la xarxa DocAmbCat compartiran a les webs i xarxes socials recomanacions de llibres, jocs, vídeos, fotos, activitats... relacionades amb la natura i el medi ambient.

Article

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) acaba de publicar l’Inventari de custòdia 2019, un informe que recull les iniciatives de custòdia, tant públiques com privades, existents a Catalunya. Les dades demostren la rellevància de les iniciatives de custòdia per a la conservació d'espais naturals protegits i hàbitats i espècies d'interès comunitari a Catalunya.

Butlletí