Benicarló llança una campanya per a reciclar els residus orgànics adreçada al sector hostaler

Font: Ajuntament de Benicarló

04/10/2018 - 14:30

La Regidoria de Medi Ambient de Benicarlo, a la comarca del Baix Maestrat, al País Valencià, ha posat en marxa la campanya «Per reciclar l'orgànica, comptem amb tu!» amb l'objectiu d'implantar la recollida de la matèria orgànica de forma separada. De moment la recollida afectarà el sector hostaler però la voluntat de l'Ajuntament és generalitzar-la a la resta de la ciutadania i assolir així els objectius que marca la normativa europea per al 2020.

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha anunciat la posada en marxa a començaments del mes d'octubre d'un servei de recollida de matèria orgànica o biorresidus principalment als grans productors d'aquests, com són comerços alimentaris i el sector horeca (hotels, restaurants i cafeteries). Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les accions del conveni signat entre l'Ajuntament i el Consorci de Residus amb un pressupost de 40.000 euros, amb els quals també s'adquiriran nous contenidors.

Dins de la campanya de conscienciació «Per reciclar l'orgànica, comptem amb tu!», un agent educador serà el responsable de repartir fullets informatius pels establiments amb l'objectiu d'informar de la nova campanya i els seus beneficis. Així també, l'Ajuntament posarà a disposició dels establiments un contenidor marró i bosses compostables, per tal de facilitar la recollida orgànica. Els establiments que participen de manera habitual en aquest sistema de recollida, podran entrar en un programa de bonificació fiscal.

El consistori espera que aquesta iniciativa tinga bona acollida per part del Consorci de Residus, que són els que s'ocuparan de convertir els biorresidus en compost», finalitat principal d'aquesta iniciativa.

Xifres històriques en recollida selectiva
El responsable de l'Àrea de Medi Ambient ha explicat que durant el mes d'agost s'ha enregistrat la xifra de recollida selectiva mensual més alta del cicle històric de Benicarló.

Pel que fa a la recollida selectiva d'envasos de vidre la xifra d'arreplegada del mes d'agost ha estat de 61.460kg, el que suposa un increment d'un 36,15% respecte al mateix mes de l'any 2017. En el cas de la recollida selectiva d'envasos lleugers la xifra del mes d'agost ha estat de 44.800kg, el que suposa un increment d'un 20% respecte al mateix mes de l'any 2017.

Bueno ha explicat que «aquests resultats han sigut possibles gràcies a un major compromís de la ciutadania amb les tasques de separació prèvia en domicili, la realització de campanyes d'informació i sensibilització ambiental, la millora del servei amb l'increment de contenidors i freqüència de servei i l'augment del consum entre els usuaris».

El regidor ha demanat als ciutadans de Benicarló consciencia ecològica «perquè separen els productes de rebuig abans de tirar-los ja que encara es produeixen casos d'abocaments incívics als contenidors que provoquen problemes mediambientals i de gestió de residus».


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià
Etiquetes: 

Relacionats

Article

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

Article

És una iniciativa del Consell de Nois i Noies per crear entorns escolars saludables i segurs i fer de L’Hospitalet una ciutat més sostenible.

Notícia

La Junta de Govern Local ha aprovat el PEARN, un nou Pla d'Educació Ambiental de Residus i Neteja desenvolupat per la regidoria d'Ecologia Urbana, que recull en un document la planificació i l'estratègia que regirà les polítiques educatives i comunicatives del consistori en estes matèries des de setembre d'enguany fins a desembre del 2023. L'objectiu d'este pla és millorar l'educació ambiental de la ciutadania en l'àmbit de la gestió de residus i la neteja de la ciutat i avançar cap a les sostenibilitat a través de la participació dels veïns i veïnes de València.

Butlletí