Barcelona referma el seu compromís contra els plàstics d’un sol ús amb la Taula Plàstic Zero

13/05/2022 - 14:45

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

L’objectiu del Compromís és ser altaveu d’aquestes iniciatives, catalitzador de noves accions i motor de canvi. Ha estat impulsat en el marc de la Taula Plàstic Zero, constituïda el novembre de 2019 sota el paraigua del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, en el marc de l’estratègia Residu Zero i com a una de les respostes de l’Ajuntament de Barcelona a l’emergència climàtica.

Totes les iniciatives son benvingudes al Compromís, ja siguin projectes que impulsin l’ús d’elements reutilitzables, de sensibilització i formació, la venda de productes a granel, l’acceptació d’envasos propis de les persones que compren o la instal·lació de fonts d’aigua per evitar l’ús d’ampolles d’un sol ús, entre moltes d’altres. Alguns projectes que ja en formen part son Sobres Mestres, Bûmerang o Pana.

Les iniciatives adherides es visualitzaran en el Mapa Barcelona + Sostenible dins l’itinerari “Compromís Barcelona Plàstic Zero” i en la plataforma Decidim Barcelona, així com en diversos actes públics. Alhora, es facilitarà material de difusió a les organitzacions, que també seran convidades a participar en les sessions de treball del projecte.

El plàstic és un recurs útil i valuós, però el creixement exponencial de la seva producció i gestió com a residu s’associa a greus impactes ambientals. Un 40% d’aquest material es destina a la producció d’envasos, principalment d’un sol ús, que esdevenen residus en menys d’un mes.

Per això, Barcelona encoratja totes aquelles organitzacions, agents econòmics i administracions locals que tinguin propostes en aquest àmbit a sumar-s’hi. Per avançar cap a un model de ciutat més sostenible i compromès amb el futur es necessitat la participació i col·laboració proactiva de totes les parts. Sumeu la vostra inciativa al Compromís Barcelona Plàstic Zero!


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí