Barcelona obre una oficina de transició energètica dirigida a la petita i mitjana empresa

30/05/2022 - 10:02

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Els principals camps d’actuació del programa d’aquesta nova oficina es focalitzaran sobretot en l’assessorament tècnic, administratiu i financer i en l’acompanyament i el seguiment del projecte. També s’oferiran solucions tècniques en autoconsum fotovoltaic, aïllaments i tancaments, calefacció i climatització, energies renovables, domòtica i seguretat, i accessibilitat.

L’Oficina de Transició Energètica oferirà assessorament a les empreses que vulguin participar en el projecte MES Barcelona, un instrument engegat per l’Ajuntament per accelerar la transició energètica de la ciutat a partir de la inversió en plaques fotovoltaiques i en la rehabilitació energètica.

L’eficiència energètica és un repte global que cal assolir, atesos els efectes del canvi climàtic, el requeriment de fer un consum de l’energia més sostenible i l’objectiu de zero emissions que marca la Unió Europea per al 2050.

Mes informació aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Aquest divendres, 3 de juny, s'han presentat en sessió telemàtica els resultats sobre els estudis tècnics de potencial fotovoltaic i l'autoconsum compartit entre les empreses de Sant Feliu de Llobregat.

Article

El Pla per a l’eficiència i la transició energètica té tres eixos d’intervenció: el de les infraestructures; el de l’assessorament i l’acompanyament a les empreses en aquest procés de transició; i el de la fiscalitat a través de diferents bonificacions aplicables a impostos i taxes relacionades amb l’activitat econòmica que inclogui mesures de millora energètica. El Consell Econòmic i Social de Mataró ha prioritzat i donat suport a aquest Pla per la pressió que el sector empresarial està patint pels costos de fabricació i per la inestabilitat a l’alça dels preus dels subministraments, especialment de l’energia i el gas.

Article

La iniciativa busca potenciar l’impacte social i ambiental de les empreses de Barcelona i incorporar els valors i objectius de l’Agenda 2030

Butlletí