Barcelona obre una oficina de transició energètica dirigida a la petita i mitjana empresa

30/05/2022 - 10:02

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Els principals camps d’actuació del programa d’aquesta nova oficina es focalitzaran sobretot en l’assessorament tècnic, administratiu i financer i en l’acompanyament i el seguiment del projecte. També s’oferiran solucions tècniques en autoconsum fotovoltaic, aïllaments i tancaments, calefacció i climatització, energies renovables, domòtica i seguretat, i accessibilitat.

L’Oficina de Transició Energètica oferirà assessorament a les empreses que vulguin participar en el projecte MES Barcelona, un instrument engegat per l’Ajuntament per accelerar la transició energètica de la ciutat a partir de la inversió en plaques fotovoltaiques i en la rehabilitació energètica.

L’eficiència energètica és un repte global que cal assolir, atesos els efectes del canvi climàtic, el requeriment de fer un consum de l’energia més sostenible i l’objectiu de zero emissions que marca la Unió Europea per al 2050.

Mes informació aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí