Barcelona obre una oficina de transició energètica dirigida a la petita i mitjana empresa

30/05/2022 - 10:02

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Els principals camps d’actuació del programa d’aquesta nova oficina es focalitzaran sobretot en l’assessorament tècnic, administratiu i financer i en l’acompanyament i el seguiment del projecte. També s’oferiran solucions tècniques en autoconsum fotovoltaic, aïllaments i tancaments, calefacció i climatització, energies renovables, domòtica i seguretat, i accessibilitat.

L’Oficina de Transició Energètica oferirà assessorament a les empreses que vulguin participar en el projecte MES Barcelona, un instrument engegat per l’Ajuntament per accelerar la transició energètica de la ciutat a partir de la inversió en plaques fotovoltaiques i en la rehabilitació energètica.

L’eficiència energètica és un repte global que cal assolir, atesos els efectes del canvi climàtic, el requeriment de fer un consum de l’energia més sostenible i l’objectiu de zero emissions que marca la Unió Europea per al 2050.

Mes informació aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

S’instal·laran un total de 2.267 panells fotovoltaics en 7 centres esportius municipals, amb una superfície conjunta de 5.932,78 metres quadrats. Es calcula que generaran més d’1,69 milions de kWh anuals d’energia renovable, l’equivalent al consum energètic de 541 habitatges durant un any. Aquesta aposta per la generació d’energia des de equipaments municipals contribueix a la reducció de les emissions de carboni i al foment de l’autosuficiència energètica

Article

El Port de Barcelona invertirà 110 milions d'euros en el seu projecte Nexigen per descarbonitzar l'activitat portuària i millorar la qualitat de l'aire.

Butlletí