Barcelona Energia: dos anys oferint energia renovable pública

27/05/2021 - 10:26

L’elèctrica metropolitana pública amb energia cent per cent renovable permet estalviar en dos anys 1,3 milions d’euros en despesa energètica i 100.000 tones de diòxid de carboni a Barcelona. Barcelona Energia (BE) es va posar en marxa el 2018, en primera instància per donar subministrament a tots els equipaments municipals, i des del gener del 2019 ofereix tarifes per a tota la ciutadania. Les persones usuàries i les activitats econòmiques han pogut beneficiar-se d’un estalvi anual de 80 euros de mitjana.

Actualment Barcelona Energia gestiona més de 8.500 punts de llum i dona servei a 3.651 usuaris de Barcelona i l’àrea metropolitana i a 4.680 equipaments públics. A més d’oferir subministrament, la comercialitzadora elèctrica assessora tots els seus usuaris per optimitzar l’eficiència i l’estalvi energètic als seus habitatges, comerços o equipaments. Aquesta atenció personalitzada ha estat valorada amb una nota excel·lent pels usuaris.

Durant la pandèmia de la covid-19, Barcelona Energia va adaptar la tarifa elèctrica a les necessitats socioeconòmiques, va rebaixar-la un 8% de mitjana i va permetre l’ajornament del pagament del rebut de la llum del segon trimestre del 2020. L’estiu de l’any passat es van llançar tarifes pensades per a empreses, pimes, comerços i autònoms.

Més informació sobre Barcelona Energia, les tarifes, el model energètic i el foment de l’eficiència energètica i l’autoconsum a barcelonaenergia.cat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

El títol premia les construccions que mantenen un compromís amb la sostenibilitat, mitjançant l’eficiència energètica i el baix impacte ambiental. Leed és l'acrònim en anglès de Lideratge en Energia i Disseny Ambiental, és el reconeixement que es dóna, des de l’US Green Building Council, a aquells edificis que s’adapten al disseny sostenible i a l’eficiència energètica. En el cas del Camp del Ferro, s'ha rebut en la categoria més alta, Leed Gold.

Article

Ja han començat les obres per instal·lar tres pèrgoles amb plaques solars al nou àmbit ciutadà que es va estrenar el gener passat damunt la cobertura de la ronda al seu pas per la Vall d’Hebron. Els treballs acabaran al desembre amb una inversió prevista d’1,7 milions d’euros, i completaran el nou passeig, d’uns 200 metres de longitud i 3.800 metres quadrats, que contribueix a reduir la fractura urbana que suposa la ronda i a millorar la qualitat de vida del veïnat.

Butlletí