Barcelona Challenge, el repte de Barcelona per a la bona alimentació i el clima

Font: Ajuntament de Barcelona

07/11/2021 - 20:19

Barcelona Challenge és la crida als municipis i els seus habitants perquè assumeixin el compromís de transformar els sistemes alimentaris per fer front a la crisi climàtica.

Al discurs de cloenda del 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, que va tenir lloc a Barcelona del 19 al 21 d’octubre, l’alcaldessa Ada Colau va interpel·lar les ciutats per dur la seva veu a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 26) de Glasgow.

A la COP26, les ciutats, de la mà de la ciutadania, volen convertir-se en l’agent clau per passar de les paraules a l’acció i fer una crida als governs nacionals per abordar l’emergència climàtica a través de polítiques alimentàries integrades.

Podeu accedir aquí al document: Barcelona Challenge: Good Food and Climate


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Butlletí