Audiència pública sobre l’emergència climàtica, a Girona

23/07/2021 - 11:11

El 8 de juliol va tenir lloc l’audiència pública oberta a tothom sobre l’estratègia de ciutat per fer front a l’emergència climàtica.

La celebració d’aquest acte ha donat el tret de sortida al procés participatiu que es posarà en marxa a partir del setembre per a l’elaboració d’un Pla de Transició Ecosocial, el qual ha de vertebrar de manera transversal les polítiques públiques municipals, integrant consideracions climàtiques i socials en totes les àrees estratègiques.

El procés participatiu inclourà enquestes d’opinió, tallers participatius, fòrums de debat i jornades participatives amb experts per a tothom que hi vulgui participar. L’objectiu és fer ús de diferents instruments de participació que puguin servir per a recollir tots els punts de vista de la ciutadania. 
Els espais que s’obriran es combinaran entre virtuals i presencials i permetran generar debats amplis i recollir totes les aportacions per acabar desgranant mesures concretes a aplicar per assolir el procés de canvi. 

Aquest procés participatiu s’emmarca en el Pacte de ciutat per la Transició Ecosocial que també es va presentar a la mateixa  audiència i que ja han subscrit més de 50 entitats, sindicats, institucions, tots els grups polítics municipals i la UdG. Per fer front a l’emergència climàtica els diferents actors es comprometen a alinear de manera transversal totes les nostres accions, recursos, estructures organitzatives i processos de presa de decisió amb uns horitzons consensuats. 

El primer pas ha estat la realització d’una diagnosi de la situació actual a la ciutat de Girona que inclou una anàlisi del grau de compliment dels compromisos assumits per l’Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, així com un seguit d’indicadors de sostenibilitat de la ciutat, la qual es va compartir amb les persones assistents a l’acte.


 

Categories: 
Municipis: 
GironèsGirona

Relacionats

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Article

El consistori estudiarà cas per cas cada centre per tal d’implementar mesures que permetin allunyar-ne els cotxes per reduir la perillositat i la contaminació i per fer entorns més agradables. Es treballarà en tres fases d’actuacions: d’implementació immediata, d’embelliment i de consolidació

Article

Es tracta d’una prova pilot impulsada per l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona a través del projecte GiroNat.

Butlletí