Arrenca el Piribus, l’exposició itinerant sobre l'educació ambiental i el patrimoni dels Pirineus

01/04/2019 - 18:36

L'educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes de "Viatge al cor dels Pirineus", l'exposició itinerant en el marc del projecte europeu ADN Pirineus que s’ha presentat avui a Ripoll i que recorrerà 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020.

Olot serà la primera parada a Catalunya de l’exposició que s’integra en un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, anomenat Piribus. La mostra recorrerà en total més de 6.000 km, amb una previsió de 30.000 persones visitants.

L’objectiu és sensibilitzar i posar en valor la singularitat del territori, mitjançant el seu paisatge, geologia, biodiversitat i història humana. Aquestes seran les quatre àrees temàtiques que permetran al visitant explorar el patrimoni natural i cultural intrínsec dels Pirineus. Es farà a través de dispositius de visió de 360º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També ens permetran recollir testimonis i punts de vista.

Després de la presentació de Ripoll, el Piribus viatjarà a Tudela (Navarra), Olot, Figueres, la Seu d’Urgell, Esterri d’Àneu, el Pont de Suert, Sort, Andorra, Berga, Ripoll i Puigcerdà.

Presentació

Ripoll ha acollit avui la presentació del projecte al Comitè de Seguiment, així com una jornada formativa destinada als representants de les entitats ambientals que coordinaran les activitats paral·leles a l’exposició a cada una de les etapes.

L'exposició ha estat concebuda amb el suport d'unes 65 entitats de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius, una de les quals la Fundació Catalunya La Pedrera, que seran les coordinadores educatives en els programes d'activitats en cada etapa.

Informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El poden sol·licitar els centres educatius de Catalunya que disposen del Distintiu d'escola verda que atorga la Generalitat de Catalunya, el termini per presentar les candidatures s’acaba el 7 d’octubre.

Article
Un curtmetratge per a conscienciar sobre problema del plàstic

La Fundació Reina Sofia ha presentat un curtmetratge d'animació sobre la problemàtica dels plàstics a la natura amb motiu del Dia dels Oceans que se celebra cada 8 de juny a tot el món. Spoiler: Els plàstics en la naturalesa mai tenen un bon final.

Article

Audiovisual que ens explica què és l'energia i com han evolucionat les diferents formes d'energia utilitzades per la humanitat al llarg de la història.

Butlletí