Arrenca el Piribus, l’exposició itinerant sobre l'educació ambiental i el patrimoni dels Pirineus

01/04/2019 - 18:36

L'educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes de "Viatge al cor dels Pirineus", l'exposició itinerant en el marc del projecte europeu ADN Pirineus que s’ha presentat avui a Ripoll i que recorrerà 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020.

Olot serà la primera parada a Catalunya de l’exposició que s’integra en un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, anomenat Piribus. La mostra recorrerà en total més de 6.000 km, amb una previsió de 30.000 persones visitants.

L’objectiu és sensibilitzar i posar en valor la singularitat del territori, mitjançant el seu paisatge, geologia, biodiversitat i història humana. Aquestes seran les quatre àrees temàtiques que permetran al visitant explorar el patrimoni natural i cultural intrínsec dels Pirineus. Es farà a través de dispositius de visió de 360º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També ens permetran recollir testimonis i punts de vista.

Després de la presentació de Ripoll, el Piribus viatjarà a Tudela (Navarra), Olot, Figueres, la Seu d’Urgell, Esterri d’Àneu, el Pont de Suert, Sort, Andorra, Berga, Ripoll i Puigcerdà.

Presentació

Ripoll ha acollit avui la presentació del projecte al Comitè de Seguiment, així com una jornada formativa destinada als representants de les entitats ambientals que coordinaran les activitats paral·leles a l’exposició a cada una de les etapes.

L'exposició ha estat concebuda amb el suport d'unes 65 entitats de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius, una de les quals la Fundació Catalunya La Pedrera, que seran les coordinadores educatives en els programes d'activitats en cada etapa.

Informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

LiquenCity és un projecte de ciència ciutadana per descobrir la diversitat i la quantitat de líquens que viuen als arbres de les ciutats per tal de relacionar-les amb la qualitat de l’aire.  Ha estat posat en marxa per GBIF Espanya i el Real Jardín Botánico de Madrid, el CREAF i l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, i a Barcelona i Madrid ja s'estan elaborant mapes de líquens com a bioindicadors. A Barcelona un total de 12 centres del programa Escoles+Sostenibles han participat en el mostreig i seguiment d’aquests bioindicadors amb l’objectiu d’avaluar els canvis ambientals i els nivells de contaminació de la ciutat.

Article
Una experiència didàctica i comunitària de compromís amb el medi ambient

Divendres 22 de març, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, es va presentar la “Guia pràctica d’Aprenentatge Servei en ecosistemes aquàtics continentals. Una experiència didàctica i comunitària de compromís amb el medi ambient”.

Article

Voleu saber com descobrir què ha menjat un depredador a partir d’una egagròpila? O com és una cova per dins i quins animals hi viuen? Aquesta nova exposició permanent apropa amb rigor la ciència a petits i grans alhora que els desperta la curiositat per investigar i explorar la natura com si fos un tresor.

Dirigida a un públic familiar, especialment als més menuts de casa, “Tu investigues!” té un format molt escenogràfic en què es recreen milers de papallones fent un núvol en un prat, un riu interactiu amb amfibis, ratpenats amagats en una cova i un bosc ple de ratolins. Aquests quatre àmbits conformen les quatre àrees d’investigació del Museu de Ciències Naturals de Granollers (papallones, amfibis, ratpenats i petits mamífers) i durant la visita es podran descobrir els secrets que amaguen aquests animals.

Butlletí