Arrenca el Piribus, l’exposició itinerant sobre l'educació ambiental i el patrimoni dels Pirineus

01/04/2019 - 18:36

L'educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes de "Viatge al cor dels Pirineus", l'exposició itinerant en el marc del projecte europeu ADN Pirineus que s’ha presentat avui a Ripoll i que recorrerà 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020.

Olot serà la primera parada a Catalunya de l’exposició que s’integra en un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, anomenat Piribus. La mostra recorrerà en total més de 6.000 km, amb una previsió de 30.000 persones visitants.

L’objectiu és sensibilitzar i posar en valor la singularitat del territori, mitjançant el seu paisatge, geologia, biodiversitat i història humana. Aquestes seran les quatre àrees temàtiques que permetran al visitant explorar el patrimoni natural i cultural intrínsec dels Pirineus. Es farà a través de dispositius de visió de 360º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També ens permetran recollir testimonis i punts de vista.

Després de la presentació de Ripoll, el Piribus viatjarà a Tudela (Navarra), Olot, Figueres, la Seu d’Urgell, Esterri d’Àneu, el Pont de Suert, Sort, Andorra, Berga, Ripoll i Puigcerdà.

Presentació

Ripoll ha acollit avui la presentació del projecte al Comitè de Seguiment, així com una jornada formativa destinada als representants de les entitats ambientals que coordinaran les activitats paral·leles a l’exposició a cada una de les etapes.

L'exposició ha estat concebuda amb el suport d'unes 65 entitats de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius, una de les quals la Fundació Catalunya La Pedrera, que seran les coordinadores educatives en els programes d'activitats en cada etapa.

Informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí