Arrenca el Piribus, l’exposició itinerant sobre l'educació ambiental i el patrimoni dels Pirineus

01/04/2019 - 18:36

L'educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes de "Viatge al cor dels Pirineus", l'exposició itinerant en el marc del projecte europeu ADN Pirineus que s’ha presentat avui a Ripoll i que recorrerà 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020.

Olot serà la primera parada a Catalunya de l’exposició que s’integra en un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, anomenat Piribus. La mostra recorrerà en total més de 6.000 km, amb una previsió de 30.000 persones visitants.

L’objectiu és sensibilitzar i posar en valor la singularitat del territori, mitjançant el seu paisatge, geologia, biodiversitat i història humana. Aquestes seran les quatre àrees temàtiques que permetran al visitant explorar el patrimoni natural i cultural intrínsec dels Pirineus. Es farà a través de dispositius de visió de 360º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També ens permetran recollir testimonis i punts de vista.

Després de la presentació de Ripoll, el Piribus viatjarà a Tudela (Navarra), Olot, Figueres, la Seu d’Urgell, Esterri d’Àneu, el Pont de Suert, Sort, Andorra, Berga, Ripoll i Puigcerdà.

Presentació

Ripoll ha acollit avui la presentació del projecte al Comitè de Seguiment, així com una jornada formativa destinada als representants de les entitats ambientals que coordinaran les activitats paral·leles a l’exposició a cada una de les etapes.

L'exposició ha estat concebuda amb el suport d'unes 65 entitats de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius, una de les quals la Fundació Catalunya La Pedrera, que seran les coordinadores educatives en els programes d'activitats en cada etapa.

Informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Audiovisual que ens explica què és l'energia i com han evolucionat les diferents formes d'energia utilitzades per la humanitat al llarg de la història.

Article

Sustainable Art alphabet ha estat per cinc escoles de Catalunya, Finlàndia, Grècia, França i Països Baixos. 
Article

LiquenCity és un projecte de ciència ciutadana per descobrir la diversitat i la quantitat de líquens que viuen als arbres de les ciutats per tal de relacionar-les amb la qualitat de l’aire.  Ha estat posat en marxa per GBIF Espanya i el Real Jardín Botánico de Madrid, el CREAF i l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, i a Barcelona i Madrid ja s'estan elaborant mapes de líquens com a bioindicadors. A Barcelona un total de 12 centres del programa Escoles+Sostenibles han participat en el mostreig i seguiment d’aquests bioindicadors amb l’objectiu d’avaluar els canvis ambientals i els nivells de contaminació de la ciutat.

Butlletí