Arrèlia, una nova eina per conèixer espais en custòdia a Catalunya

Redacció
25/05/2015 - 00:00

Arrèlia és un projecte que neix en el marc de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), amb la finalitat de contribuir a la conservació d'espais naturals a Catalunya i al foment de la gestió sostenible del medi mitjançant la venta de propostes ecoturístiques.

La marca Arrèlia promou sortides ecoturístiques en espais amb acords de custòdia del territori, per, amb els ingressos invertir en conservació dels espais naturals i que les economies locals tinguin un desenvolupament sostenible. 

La visió de XCT és contribuir a la conservació d'espais naturals a Catalunya i al foment de la gestió sostenible del medi. Per assolir-ho, s'han marcat els següents objectius:

  • Consolidar una nova línia de negoci vinculada a l'ecoturisme que esdevingui una nova font d'ingressos per a les entitats de conservació.
  • Apropar a la ciutadania en aquests espais naturals d'interès mitjançant una modalitat de turisme respectuosa amb l'entorn: l'ecoturisme.
  • Donar a conèixer el benefici social dels espais naturals i la necessitat de la seva conservació a aquestes persones.
  • Potenciar el desenvolupament rural sostenible per millorar el benestar de la població rural, mitjançant la implicació de diversos agents del territori en el projecte: entitats ambientals, empreses de serveis, allotjaments, restaurants, etc.

Per donar conèixer les propostes, s'han organitzat diverses sortides obertes a la participació de tothom, que podeu consultar aquí.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí