Aprovat el Pla especial de protecció de cabanes de pedra seca de Montblanc

Font: Novaconca.cat

14/03/2018 - 12:49

El passat 7 de març el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat el pla especial de protecció de cabanes de pedra seca, un pla ja aprovat, anteriorment, per la Junta de Govern del consistori montblanquí.

L'objectiu d'aquest pla especial és determinar les construccions que són objecte de protecció aixi com les mesures i regulacions aplicables per al seu manteniment i conservació. A més, incorpora el llistat i fitxes individuals de cadascun dels béns a protegir. El nivell de protecció serà integral i només s'admetran les intervencions de conservació, manteniment i consolidació dels volums originals amb els mateixos materials i tècniques constructives originals.

El pla especial incorpora una normativa que té l'objectiu, a més de determinar les construccions objecte de protecció, d'establir i fomentar les mesures i actuacions per a garantir la conservació de les construccions, i d'establir el nivell de protecció, el tipus d'intervenció, usos admesos i el règim disciplinari de correcció de les infraccions.

Les cabanes de pedra seca formen part dels elements del patrimoni arquitectònic rural. Per tant, és necessari recuperar i revaloritzar aquestes construccions que, històricament, ha tingut un paper específic en la configuració del paisatge.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí