Amb “Va de Besòs” els municipis de la llera del riu celebren el patrimoni compartit

05/10/2022 - 12:30

El tram final del riu Besòs ofereix el 15 d’octubre la jornada festiva “Va de Besòs”, amb un centenar d’activitats distribuïdes en 7,5 quilòmetres gràcies a la implicació d’entitats i equipaments de quatre municipis.

El 15 d’octubre, els 7,5 quilòmetres del tram final del riu Besòs seran l’escenari d’una festa ciutadana dissenyada per cohesionar els municipis veïns que comparteixen la llera del riu i reivindicar el patrimoni d’aquest espai.

El programa ofereix un centenar d’activitats gratuïtes que tindran lloc de 10.00 a 17.30 hores. La inauguració serà al parc de les Aigües de Montcada i Reixac i la cloenda serà a Santa Coloma de Gramenet, a Can Zam, un final de festa que tindrà un potent component musical amb l’actuació de la Balkan Paradise Orquestra.

Quatre municipis, quatre trams i quatre eixos

“Va de Besòs” és fruit de la voluntat compartida dels quatre ajuntaments de treballar plegats i d’articular una proposta que faci valer els valors i elements comuns. D’aquesta manera, i conjuntament amb el Consorci del Besòs, el tram final del Besòs esdevindrà un escenari viu amb quatre nuclis d’activitat:

  • Montcada i Reixac i l’escenari principal del parc de les Aigües
  • Santa Coloma de Gramenet i la Zona Nord de Barcelona, amb l’epicentre a Can Zam
  • Sant Andreu, amb l’escenari a la llosa del Bon Pastor
  • Sant Martí i Sant Adrià de Besòs, amb l’escenari al parc del Litoral

Gairebé totes les activitats es faran en punts adjacents al riu, tal com marca la normativa de preservació de la fauna i flora, i la majoria de les activitats tenen la implicació d’entitats, associacions i equipaments dels territoris.

Concretament, del districte de Sant Martí hi participen: el Casal de Barri La Palmera, l’Associació de Veïns de La Palmera Centre, la Ludoteca La Verneda, l’Espai Familiar de Criança Municipal El Petit Drac de Sant Martí, el Casal Infantil El Vaixell, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, la Fundació CET 10, el CEM Besòs, ASME i Biciclot.

Aquesta col·laboració ha permès elaborar una programació sobre quatre eixos: memòria històrica, sostenibilitat i natura, cultura, benestar i salut.

Un centenar d’activitats gratuïtes distribuïdes en 7,5 quilòmetres

Participar en l’anellament científic d’ocells, descobrir les papallones que habiten al riu Besòs amb el CREAF, una passejada sensorial per als més petits a càrrec de Science for Change, un recorregut de marxa nòrdica o una classe dirigida de ioga amb el CEM Bon Pastor, reparar la bicicleta gràcies a la proposta de Biciclot, un taller de xapes personalitzades amb la Fundació CET10, practicar escalada al rocòdrom o aprendre trucs per patinar millor en una sessió dirigida de skate de l’entitat Convivim són algunes de les activitats previstes.

A més, als quatre trams hi haurà actuacions musicals i artístiques al llarg de tot el dia, i també s’ofereix la possibilitat de fer una ruta guiada per una desena de masies situades en aquest tram del riu i a les cases barates del Bon Pastor. Hi ha activitats previstes per a tots els públics.

Les activitats són gratuïtes i es poden consultar al web www.vadebesos.cat. Algunes de les activitats necessiten inscripció prèvia.


 

 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’ Ajuntament de Sant Adrià de Besòs iniciarà aquest mes d’agost una campanya per explicar els motius de la prohibició d’accés i el bany a la desembocadura del Besòs i les zones acordonades adjacents.

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Article

Les fonts ornamentals de Santa Coloma de Gramenet reprenen el funcionament amb l'ús d'aigües freàtiques.

Butlletí