Alcoi ja té 61 horts urbans municipals

Font: Ajuntament d'Alcoi

23/01/2019 - 17:50

Batoi, Zona Nord i Eixample tenen horts urbans, en total 61 parcel·les que permeten, a les persones que les tenen cedides, cultivar els seus propis aliments amb cultius ecològics i saludables. El projecte creat per l’Ajuntament d’Alcoi al 2013 ha augmentat un 60% les parcel·les aquesta legislatura i s’han habilitat noves zones mantenint les que ja existien. També s’ha treballat per a que els horts urbans arribaren als escolars i diferents centres públics i concertats ja han incorporat aquest recurs educatiu als últims anys.

En 2013, per primera vegada a la ciutat, l’Ajuntament va posar en marxa 14 parcel·les d’horts urbans en el parc de la Zona Nord. A aquestes, es van sumar 10 parcel·les més al parc de Batoi, en total 24 horts urbans per fomentar el lleure, l’autoconsum i la producció de productes ecològics. Aquesta legislatura, els horts han augmentat fins a 61 parcel·les, creant-se’n 28 a Mascarella de Ferran, situada al costat de la piscina Municipal José Trenzano i ampliant-se en 9 més en el carrer filà Judios, al costat de la Renfe. Aquesta última zona ha sigut la més recent on s’han implantat aquests horts urbans que tan èxit estan tenint en la ciutat.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca la tasca municipal: “Seguim apostant pels horts urbans demostrant el nostre compromís amb aquest tema i donant resposta a la demanda. Cal destacar que aquesta legislatura hem augmentat en un 60% aquestes parcel·les i que a dia d’avui tenim tots els horts en marxa prioritzant als aturats i jubilats però, obrint també la possibilitat a altres ciutadans. Comparativament amb ciutats de població semblant, tenim un nombre de horts important”.

Alguns horts socials estan en mans d’entitats socials i altres, el 80% del total, en mans de persones particulars amb prioritat per a aturats i jubilats però oferint també la possibilitats a tota la ciutadania. La última cessió d’horts va ser en octubre, i es fa per un període d’un any renovable per diversos anys més. Tenir cedida una d’aquestes parcel·les permet als usuaris poder cultivar els seus aliments apostant per una forma de vida saludable i respectuosa amb l’entorn, recuperant també solars abandonats.

Als horts urbans, hi ha que afegir tots els horts escolars que s’han creat aquesta legislatura. Pel que respecte als centres públics de primària, a tots els centres s’han posat en marxa horts escolars : Miguel Hernández, Horta Major, Sant Vicent i Romeral, dotant d’aquest important recurs educatiu al seu alumnat. Altres centres concerts de la ciutat també han apostat pels horts escolars i estan treballant projectes d’aquest tipus, alguns amb terrenys cedits per l’Ajuntament i altres, amb horts en terrenys propis.


 

 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La segona edició del Concurs de Cobertes Verdes finançarà el 75% del projecte, fins a 100.000 euros, de les deu propostes guanyadores. S’hi poden presentar les comunitats de veïns i veïnes d’edificis d’habitatges que vulguin incorporar un jardí al terrat. Instal·lar un espai verd a l’edifici ajuda a regular-ne la temperatura, a millorar la qualitat de l’aire i a crear espais veïnals.

Article

Els horts urbans municipals, una iniciativa que compta amb el recolzament de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, funcionen ja a 43 municipis de les comarques de València. Amb aquesta xifra, el nombre de localitats que disposa d’horts socials municipals és quasi el doble dels 26 que hi havia al 2015, segons s’assenyala a l’estudi sobre el nivell d’implantació d’horts urbans que ha realitzat la institució provincial. 

Article
Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

La ciudadanía podrá reciclar en València, a partir de mayo, las cápsulas de café y otros residuos de acero y aluminio ligero, como por ejemplo las tapas de los yogures o tubos de pasta de dientes, en los más de 2.500 contenedores amarillos de envases repartidos por el término municipal. «Un gesto que contribuye a impulsar la economía circular mediante un sistema de aprovechamiento de recursos en el cual trabaja el Ayuntamiento dentro de una estrategia sostenible que apuesta por la reutilización de los elementos y la reducción de residuos que acaban en los vertederos», tal como ha destacado el vicealcalde y concejal de Ecología Urbana, Sergi Campillo.

Butlletí