Agròpolis, un espai publicocomunitari per transformar el sistema alimentari de Barcelona

17/01/2022 - 15:49

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Agròpolis és un projecte publicocomunitari de diàleg, de treball i d’acció entre la societat civil, el teixit econòmic, les universitats i l’Administració pública municipal que tenen en comú l’objectiu de col·laborar per transformar el sistema alimentari de Barcelona des dels valors de la sobirania alimentària i l’agroecologia. 

Impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, vetlla per renovar les relacions entre pagesia i consum urbà, fer recerca i promoure i revisar polítiques públiques alimentàries; impulsa projectes ja existents, generant vincles entre actors i àmbits relacionats amb l’alimentació i esdevenint punt de referència per projectes que fomenten circuits curts de comercialització, així com genera discurs en sobirania alimentària

Aquest espai suma forces per donar resposta als reptes del sistema alimentari de la ciutat des de tres espais:  

  • L’espai polític, des d’on proposar, contrastar i incidir en les polítiques públiques entorn de l’alimentació sostenible. 
  • L’espai de cocreació de projectes i accions relacionats amb el desenvolupament d’un sistema agroalimentari que camini cap a la sobirania alimentària. 
  • L’espai de trobada per establir connexions i millorar la coordinació entre diferents actors i àmbits de treball relacionats amb l’alimentació. 

Voleu formar-ne part?

És molt senzill. Primer, cal complir aquests cinc criteris:  

  • Estar vinculat al sistema alimentari de Barcelona (independentment de la vostra localització).  
  • Compartir la voluntat de transformar-lo cap a un model més just, saludable, sostenible i suficient.  
  • En el marc de l’agroecologia i la sobirania alimentària
  • Manifestar la voluntat de participar en els espais i els processos derivats d’Agròpolis. 
  • En representació d’un projecte, col·lectiu, entitat o empresa que treballi per transformar el sistema alimentari (en cas de voler participar en l’espai a títol individual, cal contactar amb agropolis@bcn.cat). 

Si els compliu, només cal que empleneu el formulari d’adhesió d’aquest enllaç. 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Notícia

Foodback, amb 900 metres quadrats de superfície, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys. Al centre s’hi trien fruites i hortalisses excedentàries aportades per les empreses majoristes del gran mercat per donar-los una segona vida. Després d’aquest triatge, els productes aprofitables per al consum humà es distribueixen a entitats socials de tot Catalunya.

Butlletí