AGORA. El primer Observatori d’inundacions de Catalunya

Font: Betevé

24/10/2022 - 13:16

El grup GAMA (UB) ha elaborat un visor interactiu per a poder consultar les inundacions registrades al llarg de 121 anys a Barcelona i a cadascun dels municipis de Catalunya.

Les inundacions, siguin urbanes o fluvials, són un fenomen hidrològic ben lligat al clima mediterrani. Cada any algun racó o altre de Catalunya n’acaba patint les conseqüències. Barcelona no n’és l’excepció i és el municipi català amb més inundacions des del 1900.

El Grup GAMA (Universitat de Barcelona), liderat per la catedràtica de Física de l’Atmosfera Carme Llasat, ha publicat un portal, Àgora, en el qual hi ha multitud d’eines i continguts relacionats amb les inundacions a Catalunya. Un dels interactius més interessants és un visor en el qual es poden consultar els episodis d’inundació que hi ha hagut entre els anys 1900 i 2020, municipi per municipi.

Teniu més informació a la font original.

I  a la web del grup GAMA


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article


 

El Festival Residu Zero és un esdeveniment inspirador per pensar, reflexionar, debatre i aconseguir una societat que generi una petjada de futur sense residus.

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Butlletí