AGORA. El primer Observatori d’inundacions de Catalunya

Font: Betevé

24/10/2022 - 13:16

El grup GAMA (UB) ha elaborat un visor interactiu per a poder consultar les inundacions registrades al llarg de 121 anys a Barcelona i a cadascun dels municipis de Catalunya.

Les inundacions, siguin urbanes o fluvials, són un fenomen hidrològic ben lligat al clima mediterrani. Cada any algun racó o altre de Catalunya n’acaba patint les conseqüències. Barcelona no n’és l’excepció i és el municipi català amb més inundacions des del 1900.

El Grup GAMA (Universitat de Barcelona), liderat per la catedràtica de Física de l’Atmosfera Carme Llasat, ha publicat un portal, Àgora, en el qual hi ha multitud d’eines i continguts relacionats amb les inundacions a Catalunya. Un dels interactius més interessants és un visor en el qual es poden consultar els episodis d’inundació que hi ha hagut entre els anys 1900 i 2020, municipi per municipi.

Teniu més informació a la font original.

I  a la web del grup GAMA


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia
Foto: ACN

Foto: ACN

El protocol estableix accions concretes d’estalvi d’aigua potable en serveis o activitats amb l’objectiu de reduir el consum habitual d’aigua un 5% en l’ús domiciliari, comercial, industrial i altres usos recreatius i un 30% en l’ús recreatiu que impliqui reg.

Acte
10/11/2022 - 09:00
Carrer de Montalegre, 6. Barcelona (Aula Magna, Facultat de Geografia i Història de la UB)
Article
29a edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient

La 29° edició de SUNCINE, el Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, convida a marcar un #GOLpelPLANETA i premia amb el Sol d'Or Especial a Olivia Mandle, Helena Gualinga i Carlos Bardem: joventut, activisme i cinema es donen el testimoni i la mà en el Festival.

Butlletí