AGORA. El primer Observatori d’inundacions de Catalunya

Font: Betevé

24/10/2022 - 13:16

El grup GAMA (UB) ha elaborat un visor interactiu per a poder consultar les inundacions registrades al llarg de 121 anys a Barcelona i a cadascun dels municipis de Catalunya.

Les inundacions, siguin urbanes o fluvials, són un fenomen hidrològic ben lligat al clima mediterrani. Cada any algun racó o altre de Catalunya n’acaba patint les conseqüències. Barcelona no n’és l’excepció i és el municipi català amb més inundacions des del 1900.

El Grup GAMA (Universitat de Barcelona), liderat per la catedràtica de Física de l’Atmosfera Carme Llasat, ha publicat un portal, Àgora, en el qual hi ha multitud d’eines i continguts relacionats amb les inundacions a Catalunya. Un dels interactius més interessants és un visor en el qual es poden consultar els episodis d’inundació que hi ha hagut entre els anys 1900 i 2020, municipi per municipi.

Teniu més informació a la font original.

I  a la web del grup GAMA


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Article

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona aprova inicialment el pla urbanístic per impulsar la regulació de 31 nous dipòsits pluvials a la ciutat.

Butlletí