A new bioeconomy for a sustainable Europe

La Comissió Europea ha presentat un pla d'acció per desenvolupar una bioeconomia sostenible i circular que serveixi a la societat, el medi ambient i l'economia d'Europa.
26/11/2018 - 11:47

Els detalls del Pla d’acció es troben en la comunicació COM(2018) 673 final, que presenta 14 accions concretes que es desenvoluparan durant el 2018 i el 2019. Les accions persegueixen 3 objectius concrets:

  • Incrementar i reforçar els sectors amb base biològica.
  • Executar ràpidament la bioeconomía a tot Europa.
  • Protegir els ecosistemes i comprendre les limitacions ecològiques de la bioeconomia.

Els conceptes de bioeconomia i economia circular han agafat volada en aquests últims anys en els objectius i les polítiques de la Unió Europea com a resposta a la necessitat de transformació del model econòmic intensiu en recursos que han perdurat fins ara.

Aquesta revisió de l’Estratègia Europea de Bioeconomia (2018) assenta que la bioeconomia sostenible és el segment renovable de l’economia circular i aposta per accions que assegurin la circularitat dels bioresidus, la innovació i la inversió en bioeconomia circular i el desenvolupament de bioproductes, reciclables i biodegradables. Segurament, l’actualització de l’Estratègia de Bioeconomia respon a suplantar la mancança, pel que fa a la circularitat dels recursos biològics i els impactes sobre el cicle de nutrients i la biodiversitat, en el Paquet d’Economia Circular.

Podeu descarregar aquí el Pla d'Acció complert.


 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí