A l'escola en bicicleta: l'AMB repeteix la iniciativa 'Bicibús'

Font: AMB

26/05/2022 - 09:06

En una activitat promoguda per l'AMB, i amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, les famílies s'organitzen per establir rutes segures en bicicleta cap als centres educatius. Aquest any, l'experiència es duu a terme en escoles de Montcada i Reixac, Viladecans i Barcelona. L'acompanyament durant el trajecte es complementa amb xerrades i formacions, així com una app mòbil que facilita l'organització de les rutes.

L'AMB ha posat en marxa, per segon any consecutiu, la iniciativa Bicibús. Entre els mesos d'abril i maig té lloc aquest projecte de mobilitat escolar neta i sostenible als entorns de centres educatius de la metròpolis. Es tracta d'un projecte que fa temps que es duu a terme als Països Baixos i en altres localitats, i que pretén que nens i nenes realitzin el trajecte cap a l'escola en bicicleta, en grup i de manera segura.

Amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, l'AMB ofereix a les famílies i els centres educatius de tres municipis metropolitans els recursos necessaris per a la posada en funcionament del Bicibús. Aquesta modalitat de transport escolar està organitzada i coordinada per les mateixes famílies, amb els infants com a principals protagonistes. Té com a objectiu la promoció del canvi cap a la mobilitat activa i sostenible, però també porta implícita l'adquisició de noves habilitats per a l'autonomia personal de l'alumnat, així com l'aprenentatge de valors fonamentals com la cooperació, el respecte i la col·laboració.

Tot aquest esforç té recompenses. En primer lloc, l'activitat física repercuteix de manera positiva en la salut. En segon lloc, després de pedalar en el Bicibús, els infants arriben a l'escola més atents i estimulats.

Els centres en què aquest any s'impulsa aquesta posada en marxa són l'Escola Elvira Cuyàs, al municipi de Montcada i Reixac, les escoles Mediterrània i Miquel Martí i Pol, de Viladecans, i les escoles Pere Vila, Cervantes, Baixeras i Parc de la Ciutadella a Barcelona.

El suport de l'AMB per a la posada en marxa del Bicibús ofereix a les famílies i les escoles diversos recursos:

  • Formacions i xerrades per a la conducció segura en bicicleta al llarg de la ruta.
  • Suport logístic i recollida de dades a través d'una app mòbil per fer més àgil la gestió del Bicibús, que permet organitzar la participació de manera fàcil, còmoda i segura.
  • Acompanyament al llarg de la ruta durant la posada en marxa del Bicibús els divendres 22 i 29 d'abril, i 6 de maig.
L'objectiu és que, a partir d'aquestes jornades d'acompanyament, les escoles participants puguin continuar el projecte de manera autònoma i, a més a més, animar altres comunitats educatives de la metròpolis perquè incorporin el Bicibús com una modalitat de transport saludable, sostenible i segura als centres educatius.

 

Relacionats

Notícia
La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

Article

El seu horari d'estiu és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Com a novetat, el servei R-Bici estarà obert tot l'any, i els mesos de tardor i hivern obrirà de 9 a 16 h.

Article

Ja està en funcionament l’aparcament de bicicletes públic i gratuït que es troba a la plaça de l’Estació. Aquest aparcament és accessible les 24 hores i tots els dies de l’any.

Butlletí