A l'escola en bicicleta: l'AMB repeteix la iniciativa 'Bicibús'

Font: AMB

26/05/2022 - 09:06

En una activitat promoguda per l'AMB, i amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, les famílies s'organitzen per establir rutes segures en bicicleta cap als centres educatius. Aquest any, l'experiència es duu a terme en escoles de Montcada i Reixac, Viladecans i Barcelona. L'acompanyament durant el trajecte es complementa amb xerrades i formacions, així com una app mòbil que facilita l'organització de les rutes.

L'AMB ha posat en marxa, per segon any consecutiu, la iniciativa Bicibús. Entre els mesos d'abril i maig té lloc aquest projecte de mobilitat escolar neta i sostenible als entorns de centres educatius de la metròpolis. Es tracta d'un projecte que fa temps que es duu a terme als Països Baixos i en altres localitats, i que pretén que nens i nenes realitzin el trajecte cap a l'escola en bicicleta, en grup i de manera segura.

Amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, l'AMB ofereix a les famílies i els centres educatius de tres municipis metropolitans els recursos necessaris per a la posada en funcionament del Bicibús. Aquesta modalitat de transport escolar està organitzada i coordinada per les mateixes famílies, amb els infants com a principals protagonistes. Té com a objectiu la promoció del canvi cap a la mobilitat activa i sostenible, però també porta implícita l'adquisició de noves habilitats per a l'autonomia personal de l'alumnat, així com l'aprenentatge de valors fonamentals com la cooperació, el respecte i la col·laboració.

Tot aquest esforç té recompenses. En primer lloc, l'activitat física repercuteix de manera positiva en la salut. En segon lloc, després de pedalar en el Bicibús, els infants arriben a l'escola més atents i estimulats.

Els centres en què aquest any s'impulsa aquesta posada en marxa són l'Escola Elvira Cuyàs, al municipi de Montcada i Reixac, les escoles Mediterrània i Miquel Martí i Pol, de Viladecans, i les escoles Pere Vila, Cervantes, Baixeras i Parc de la Ciutadella a Barcelona.

El suport de l'AMB per a la posada en marxa del Bicibús ofereix a les famílies i les escoles diversos recursos:

  • Formacions i xerrades per a la conducció segura en bicicleta al llarg de la ruta.
  • Suport logístic i recollida de dades a través d'una app mòbil per fer més àgil la gestió del Bicibús, que permet organitzar la participació de manera fàcil, còmoda i segura.
  • Acompanyament al llarg de la ruta durant la posada en marxa del Bicibús els divendres 22 i 29 d'abril, i 6 de maig.
L'objectiu és que, a partir d'aquestes jornades d'acompanyament, les escoles participants puguin continuar el projecte de manera autònoma i, a més a més, animar altres comunitats educatives de la metròpolis perquè incorporin el Bicibús com una modalitat de transport saludable, sostenible i segura als centres educatius.

 

Relacionats

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Butlletí