A Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol treballen en l'ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea

Font: Ajuntament d'Abrera

26/02/2019 - 08:48

Representants municipals d'Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol s'han reunit per tal d'iniciar els treballs d’una proposta conjunta d’ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea als seus municipis.

L’objectiu d’aquesta proposta és donar un grau de protecció especial, en l’àmbit Europeu i de Catalunya, als entorns naturals de la conca baixa del riu Llobregat i els relleus propers, per tal d’establir una connexió ecològica entre altres zones protegides, com són el Parc Natural de la  Muntanya de Montserrat i el Parc Natural de la Serra de Collserola.

Actualment, Abrera integra l’espai natural protegit de la ZEPA-ZEC-EIN Montserrat-Roques Blanques-riu Llobregat de la Xarxa Natura 2000. Amb aquesta proposta es vol ampliar la protecció a altres espais naturals de gran valor ecològic del nostre terme municipal, així com dels municipis més propers.

Els nous entorns naturals que es vol protegir són utilitzats per un gran nombre d’espècies de vertebrats i invertebrats, alguns dels quals tan emblemàtics com el duc (Bubo bubo), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) o la llúdriga (Lutra lutra), a banda d’un gran nombre d’hàbitats d’especial interès per a la conservació de la biodiversitat a nivell de Catalunya i d’Europa.

A la reunió va participar el regidor de medi ambient d'Abrera Xavier Serret, l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, els regidors de Medi Ambient de Castellbisbal i El Papiol, Enrico Martinelli i Albert Querol, respectivament, així com amb els tècnics de Medi Ambient dels ajuntaments d’El Papiol i Abrera i un tècnic de la delegació a Catalunya de SEO/BirdLife.

 

 

Relacionats

Article

Els veïns i veïnes de Viladecans participen a la "Gran Bellotada Ibérica" amb la plantació de més de 2.000 glans al Parc del Mas Ratés. Un repte col·lectiu, en el que ja han participat més de 25.000 persones de tota la península Ibèrica i que té per objectiu, plantar 25 milions de glans.

Article

L’objectiu és que la llera del riu Ripoll presenti una vegetació herbàcia pròpia, amb espècies d’hidròfits adaptades a les condicions de la zona, que ajudin la fauna a refugiar-se on viu, millorin l’hàbitat i tinguin una bona resiliència a les freqüents pertorbacions pròpies de les dinàmiques naturals de l’espai.

Article

Salou ha encarregat una anàlisi i diagnosi a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que avalua l’activitat i dinàmica de les seves platges a causa dels efectes del canvi climàtic, i, d’aquesta forma, poder dur a terme accions de regeneració i estabilització.

Butlletí