67 centres educatius contribueixen a fer una Lleida més sostenible i compromesa amb el medi ambient amb l’Agenda 21 Escolar

Font: Paeria de Lleida

21/06/2019 - 14:26

El programa d’educació mediambiental Agenda 21 de la Paeria ha celebrat aquest 14 de juny la festa de cloenda del curs 2018-2019 en un Parc de la Mitjana ple de nens i nenes de diverses escoles de la ciutat. Aquest curs 67 centres educatius han participat en les diverses propostes incloses al programa, relacionades amb la gestió dels residus, l’estalvi d’aigua i energia, hort escolar o un pati més verd. L’objectiu és conscienciar l’alumnat, a través de les escoles i els instituts, sobre la importància d’un món més sostenible.

Durant el matí, l’espai natural i lúdic s’ha omplert de diversos jocs, relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat i fets amb materials reciclats, a càrrec de la companyia Katakrak. Els i les alumnes han gaudit de jocs com puzles d’animals, la torre de l’energia i el joc de la pesca, entre d’altres. També s’ha fet l’espectacle de titelles “El núvol gris, gras i gros”, amb La Pantomima. La jornada ha acabat amb el lliurament de diplomes a les escoles que hi ha pres part.

El regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha agraït la implicació dels centres educatius, i del seu professorat, a l’hora de participar i promoure accions per conscienciar sobre la preservació del medi ambient. Segons ha dit, “hem de fer entre tots una Lleida més sostenible i compromesa amb el medi ambient”.

Enguany, han assistit a l’activitat de cloenda 320 alumnes dels següents centres educatius: EBM Centre Històric, EBM Raimat, EBM Ronda-La Mercè, Escola Camps Elisis, Escola Federic Godas, Escola Magí Morera i Galícia, Escola Pinyana, Escola Pràctiques II, Institut Escola Torre Queralt, Col·legi Maristes Montserrat, CEE Aremi, EE Llar de Sant Josep, Escola El Segria, Escola Espiga, Escola Joan XXIII, Escola Països Catalans, Escola Parc de l’Aigua, Escola Príncep de Viana, Escola Sant Josep de Calassanç, Col·legi Santa Anna, CEE Esperança, Escola Plançó, Escola Enric Farreny, Escola Joc de la Bola, Escola La Mitjana, Escola Pardinyes, Escola Pràctiques I, Escola Riu Segre, Escola FEDAC, Col·legi el Carme, Col·legi Lestonnac i Col·legi Sant Jaume.

L'Agenda 21 Escolar és un programa educatiu que vol facilitar la implicació dels centres escolars en l'ambiciós projecte planetari de construir un món més sostenible, començant per la intervenció en el nostre entorn més immediat. És, alhora, un reconeixement i suport a la tasca en educació ambiental i una invitació i oportunitat de reforçar els vincles entre escola i ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí