637 municipis ja disposen del Mapa de Capacitat Acústica aprovat

Font: Generalitat de Catalunya

22/07/2019 - 12:15

La Llei de protecció contra la contaminació acústica estableix que tots els municipis han de disposar d’un mapa de capacitat acústica aprovat per poder exercir les competències municipals en matèria de soroll. Les persones hi han de tenir accés i tenen dret a rebre la informació adequada sobre les zones de sensibilitat acústica.

  • Els municipis amb mapa aprovat segons el Decret 176/2009, i per tant adequats a la normativa vigent. S’adjunten només els municipis que han donat trasllat de l’aprovació del mapa al Departament o els publicats al DOGC.
  • Els municipis amb mapa adequat al Decret 176/2009 i encara no aprovat, entre els quals n’hi ha que tenen el mapa aprovat segons la Llei 16/2002, però encara no tenen aprovada la nova proposta.
  • Els municipis que no tenen mapa aprovat ni adequat

Els ajuntaments elaboren un mapa de capacitat acústica que determina els nivells ambientals de soroll segons les característiques de les diferents zones del nucli urbà i, de vegades, del medi natural del municipi respectiu (zones de sensibilitat acústica).


 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí