41 restaurants lleidatans contra el canvi climàtic i compromesos amb la sostenibilitat

19/10/2021 - 15:02
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Coca Cola, Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Lleida promouen #PelClima, una iniciativa que fa diferents actuacions per segellar el compromís del sector hostaler contra el canvi climàtic i per la sostenibilitat i a la qual s’hi han adherit 41 restaurants lleidatans. Lleida #PelClima facilita que els establiments tinguin espais més sostenibles, redueixin l’empremta ambiental i facin visibles diferents estratègies per frenar el canvi climàtic. Hostaleria #PorElClima, nom que rep el projecte a l’estat, han dut a terme més de 14.500 accions a favor de la sostenibilitat i el medi ambient a tot Espanya, i ja compten amb un total de 1.230 establiments adherits des que es va posar en marxa el 2017.

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. Està desenvolupada per Ecodes, amb la col·laboració estratègica i impuls de Coca-Cola i el suport d’Hostaleria d’Espanya. Per donar rellevància i visibilitat a les bones pràctiques del sector, el web d’Hostelería #PorElClima ha publicat més de 155 històries i sis casos d’èxit.

Per a dur a terme la iniciativa, Hosteleria #PorElClima ha posat a l’abast dels establiments de restauració un qüestionari per a conèixer la petjada de carboni que generen i així poder conèixer el seu impacte amb l’entorn i incidir en aquells punts necessaris per a ser més sostenibles. Una vegada analitzades i treballades les millores, els restaurants participants han entrat a formar part de la comunitat Hosteleria #PorElClima, al costat d’altres restaurants que se senten orgullosos d’impulsar accions contra el canvi climàtic i que compleixen amb els requisits per a ser considerats ‘establiments sostenibles’.


 

Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

El nou projecte als municipis d’Orpí, Santa Maria de Miralles i Carme, suposaria la dinamització econòmica sostenible i l’arrelament de joves al territori.

BOSCAT recolza l’Associació de propietaris Miralles-Orpinell per impulsar un projecte Holístic regenerador de la Vall del Carme, a la comarca de l’Anoia, i reclama l’atenció de les administracions a aquesta iniciativa innovadora nascuda des del territori i generadora del paisatge resilient al canvi climàtic que necessita Catalunya

Butlletí