36 establiments locals fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Vilanova del Camí

10/12/2020 - 09:16

La campanya No llencis el menjar, impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i el Centre Tecnològic Leitat, s’ha reprès aquesta setmana amb noves visites als comerços locals. 8 establiments del centre del municipi s’han sumat al projecte ja en són 36 els que fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari.

Pizzeria la Rucola, El Golafre, Punt de trobada, Bar Garrotí, Mercat de Sant Hilari, El Punt Anoia Restaurant, Casa Ametller i el restaurant Mar i Terra, s’han afegit a la campanya i col·laboraran en la difícil tasca de prevenir els residus i reduir el malbaratament alimentari. 

Durant els primers 15 dies de campanya, Leitat va visitar 39 establiments locals dels quals 38 es van mostrar a favor de la iniciativa i 28 van signar oficialment l’adhesió al projecte. Amb aquests 8 nous establiments adherits ja són 36 els comerços locals que participen en el projecte.

Aquesta campanya s’emmarca en un projecte municipal més ampli que és el Pla Local de Prevenció de Residus que es va aprovar pel plenari a primers del 2020.

“L’objectiu del Pla, és promoure la prevenció de residus i en especial aquells que siguin difícils de gestionar degut a les seves característiques o quantitats. L’any 2019 a Vilanova es van reciclar el 37’64 % dels residus, una xifra que cal anar millorant perquè seria òptim arribar al 60%. És especialment important el reciclatge de la fracció orgànica perquè és la que implica una major despesa municipal”. Explica el regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri

Joan Espel, investigador júnior de Leitat,  ha visitat un total de 58 establiments dels quals 36 s’han adherit formalment a la campanya, i assegura:“Els comerços estan molt conscienciats sobre l’impacte del malbaratament alimentari i molts dels establiments visitats ja adopten mesures i estratègies per reduir-lo tant com poden”.


 

Municipis: 
Anoia

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Entrevista

Laura Reñaga és enginyera i actualment treballa a la Direcció de serveis de neteja i gestió de residus de l’Ajuntament de Barcelona. La seva feina està dedicada, entre d’altres a la prevenció de residus a la ciutat. Ens explica en aquesta entrevista els projectes més reeixits en aquest àmbit i els reptes que vol afrontar el nou Pla Residu Zero de Barcelona.

Notícia

L’Ajuntament de Manlleu impulsa des del passat 2021 una campanya per reduir el malbaratament alimentari. S’han realitzat visites als establiments alimentaris de la ciutat per donar-los a conèixer una aplicació per a dispositius mòbils anomenada Too Good To Go, que els permet reduir l’excedent de menjar al final del dia.

Butlletí