36 establiments locals fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Vilanova del Camí

10/12/2020 - 09:16

La campanya No llencis el menjar, impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i el Centre Tecnològic Leitat, s’ha reprès aquesta setmana amb noves visites als comerços locals. 8 establiments del centre del municipi s’han sumat al projecte ja en són 36 els que fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari.

Pizzeria la Rucola, El Golafre, Punt de trobada, Bar Garrotí, Mercat de Sant Hilari, El Punt Anoia Restaurant, Casa Ametller i el restaurant Mar i Terra, s’han afegit a la campanya i col·laboraran en la difícil tasca de prevenir els residus i reduir el malbaratament alimentari. 

Durant els primers 15 dies de campanya, Leitat va visitar 39 establiments locals dels quals 38 es van mostrar a favor de la iniciativa i 28 van signar oficialment l’adhesió al projecte. Amb aquests 8 nous establiments adherits ja són 36 els comerços locals que participen en el projecte.

Aquesta campanya s’emmarca en un projecte municipal més ampli que és el Pla Local de Prevenció de Residus que es va aprovar pel plenari a primers del 2020.

“L’objectiu del Pla, és promoure la prevenció de residus i en especial aquells que siguin difícils de gestionar degut a les seves característiques o quantitats. L’any 2019 a Vilanova es van reciclar el 37’64 % dels residus, una xifra que cal anar millorant perquè seria òptim arribar al 60%. És especialment important el reciclatge de la fracció orgànica perquè és la que implica una major despesa municipal”. Explica el regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri

Joan Espel, investigador júnior de Leitat,  ha visitat un total de 58 establiments dels quals 36 s’han adherit formalment a la campanya, i assegura:“Els comerços estan molt conscienciats sobre l’impacte del malbaratament alimentari i molts dels establiments visitats ja adopten mesures i estratègies per reduir-lo tant com poden”.


 

Municipis: 
Anoia

Relacionats

Article

Recull de 7 vídeos amb receptes i bones pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments i la producció innecessària de residus, dins la campanya “El Menjar no es llença. Passa’t al Bon aPROFITament” de l'Ajuntament de Lleida. A càrrec d’Amanda Bataller (@amandabataller).

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Butlletí