36 establiments locals fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Vilanova del Camí

10/12/2020 - 09:16

La campanya No llencis el menjar, impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i el Centre Tecnològic Leitat, s’ha reprès aquesta setmana amb noves visites als comerços locals. 8 establiments del centre del municipi s’han sumat al projecte ja en són 36 els que fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari.

Pizzeria la Rucola, El Golafre, Punt de trobada, Bar Garrotí, Mercat de Sant Hilari, El Punt Anoia Restaurant, Casa Ametller i el restaurant Mar i Terra, s’han afegit a la campanya i col·laboraran en la difícil tasca de prevenir els residus i reduir el malbaratament alimentari. 

Durant els primers 15 dies de campanya, Leitat va visitar 39 establiments locals dels quals 38 es van mostrar a favor de la iniciativa i 28 van signar oficialment l’adhesió al projecte. Amb aquests 8 nous establiments adherits ja són 36 els comerços locals que participen en el projecte.

Aquesta campanya s’emmarca en un projecte municipal més ampli que és el Pla Local de Prevenció de Residus que es va aprovar pel plenari a primers del 2020.

“L’objectiu del Pla, és promoure la prevenció de residus i en especial aquells que siguin difícils de gestionar degut a les seves característiques o quantitats. L’any 2019 a Vilanova es van reciclar el 37’64 % dels residus, una xifra que cal anar millorant perquè seria òptim arribar al 60%. És especialment important el reciclatge de la fracció orgànica perquè és la que implica una major despesa municipal”. Explica el regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri

Joan Espel, investigador júnior de Leitat,  ha visitat un total de 58 establiments dels quals 36 s’han adherit formalment a la campanya, i assegura:“Els comerços estan molt conscienciats sobre l’impacte del malbaratament alimentari i molts dels establiments visitats ja adopten mesures i estratègies per reduir-lo tant com poden”.


 

Municipis: 
Anoia

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Butlletí