36 establiments locals fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Vilanova del Camí

10/12/2020 - 09:16

La campanya No llencis el menjar, impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i el Centre Tecnològic Leitat, s’ha reprès aquesta setmana amb noves visites als comerços locals. 8 establiments del centre del municipi s’han sumat al projecte ja en són 36 els que fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari.

Pizzeria la Rucola, El Golafre, Punt de trobada, Bar Garrotí, Mercat de Sant Hilari, El Punt Anoia Restaurant, Casa Ametller i el restaurant Mar i Terra, s’han afegit a la campanya i col·laboraran en la difícil tasca de prevenir els residus i reduir el malbaratament alimentari. 

Durant els primers 15 dies de campanya, Leitat va visitar 39 establiments locals dels quals 38 es van mostrar a favor de la iniciativa i 28 van signar oficialment l’adhesió al projecte. Amb aquests 8 nous establiments adherits ja són 36 els comerços locals que participen en el projecte.

Aquesta campanya s’emmarca en un projecte municipal més ampli que és el Pla Local de Prevenció de Residus que es va aprovar pel plenari a primers del 2020.

“L’objectiu del Pla, és promoure la prevenció de residus i en especial aquells que siguin difícils de gestionar degut a les seves característiques o quantitats. L’any 2019 a Vilanova es van reciclar el 37’64 % dels residus, una xifra que cal anar millorant perquè seria òptim arribar al 60%. És especialment important el reciclatge de la fracció orgànica perquè és la que implica una major despesa municipal”. Explica el regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri

Joan Espel, investigador júnior de Leitat,  ha visitat un total de 58 establiments dels quals 36 s’han adherit formalment a la campanya, i assegura:“Els comerços estan molt conscienciats sobre l’impacte del malbaratament alimentari i molts dels establiments visitats ja adopten mesures i estratègies per reduir-lo tant com poden”.


 

Municipis: 
Anoia

Relacionats

Article

Recooperem, una iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari i de reducció de residus, amb l'objectiu de donar una oportunitat als aliments, especialment a tots aquells aliments cuinats que són saludables i que són de qualitat. És una iniciativa d'acció social i de cohesió social ja que busca redistribuir i reintroduir nous aliments per a que es consumeixin entre la ciutadania, especialment entre aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat social i econòmica.

Article

El Jardí està situat al bell mig del Parc fluvial del riu Ripoll a Barberà del Vallès. El qual es concep com a nucli, pol d’atracció i espai emblemàtic amb un alt valor natural, paisatgístic i històric, on es troben diversos elements a preservar i potenciar.

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Butlletí