36 consells per un Nadal més Sostenible

Font: Diputació de Barcelona

20/12/2017 - 11:29

Consell per un Nadal+Sostenible

Per ajudar les administracions i els ciutadans, com cada any, la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat posa a disposició un seguit de consells per aconseguir fer, entre tots, un Nadal més sostenible.

Nadal ha estat l'època per excel·lència d'anar fora de mida, del ‘no estalviar recursos'. Ara bé, una mirada atenta ens permetrà destriar el gra de la palla, és a dir, la necessitat de gaudir uns dies de festa, dels costums i eslògans ja gastats del malbaratament només pel consumisme. Es tracta doncs de treballar per avançar cap a la sostenibilitat, tenint present els impactes ambientals d'un consum excessiu i concentrat en el temps, com són les festes nadalenques.

Per això facilita als ajuntaments una guia amb 36 consells per fer un consum responsable al Nadal, tot i que, molts d'ells es poden fer extensibles a tots els dies de l'any.

Les recomanacions es distribueixen en vuit apartats corresponents als àmbits de la natura, els àpats nadalencs, els residus, els regals, les joguines, la mobilitat sostenible, l'energia i el comerç just. Per la seva banda, cadascun dels consells està estructurat en tres seccions, cadascuna de les quals conté les informacions següents:

Per què?
Justificació pràctica i teòrica del consell o suggeriment.
Comportaments que hem de fomentar i actituds que cal evitar.

Què podem fer nosaltres?
Opcions d'actuació enfront de cada situació ambiental determinada.
Propostes de sostenibilitat.
Actituds i comportaments relacionats amb el consell principal.

Més informació
Adreces de pàgines web amb informació complementària, contactes i propostes d'actuació específiques.

Algunes de les propostes serien: consumiu productes locals i no contribuïu al malbaratament alimentari; no feu servir molsa per als pessebres, eviteu utilitzar vaixelles de plàstic d'un sol ús; modereu la il·luminació i la calefacció o utilitzeu el transport públic per als desplaçaments.

L'objectiu és oferir una eina útil per gaudir de les festes alhora que som respectuosos amb el medi i el futur del nostre entorn.


 

Categories: 
Etiquetes: 
AdjuntMida
PDF icon Guia Nadal + Sostenible578.48 KB

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Feti i el pesticida malèfic és un còmic escrit per Neus Cáceres i il·lustrat per Gemma Zaragüeta.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí