"30 anys 30 mirades". Un repàs als darrers 30 anys d'història i recuperació del Besòs

01/02/2019 - 13:17

Ja està disponible a la web del Consorci Besòs Tordera el llibre "30 anys 30mirades". Un repàs als darrers 30 anys d'història i recuperació del Besòs, que va arribar a ser considerat el riu més contaminat d'Europa. Us el podeu descarregar accedint a aquest enllaç

Us deixem el pròleg del llibre, a mans de Sergi Mingote:

Trenta anys, trenta mirades, o més ben dit, trenta-una. La de la Yvette Moya-Angeler és una mirada verge, neta, innocent... que ha descobert, de sobte, tot el que envolta l’entorn fluvial i ho ha fet de la mà dels personatges amb qui ha conversat. Mentre ells fixaven la mirada en el passat, en el present i en el futur dels nostres rius, una història íntimament lligada a la del nostre Consorci, ella omplia la seva de noves descobertes, d’un món nou i encisador.

Aquest llibre en brinda testimonis diversos, òptiques diferents, experiències personals, professionals, algunes fins i tot vitals, vinculades a la importància d’haver recuperat aquest llegat que hem de lliurar en òptimes condicions a les generacions futures. És el nostre deure i és el nostre dret. La Yvette ha estat testimoni d’excepció de mirades que per moments s’han omplert d’enyor, d’il·lusió, de frustració, de satisfacció, d’incredulitat, de crítica, d’elogis i, més d’una, de llàgrimes. En aquest llibre es narren 30 visions de com ha evolucionat la conca del Besòs al mateix temps que el nostre Consorci es fundava, creixia, s’enfortia, s’ampliava...

Trenta anys plens d’història, una història, la nostra, que ara ens expliquen des de fora. Hem fet un exercici —permeteu-me que ho digui així— sa i valent. Ens hem posat davant un mirall format per 30 personalitats que ens han dit com ens veuen, com ens han vist i com els agradaria veure’ns en un futur. A totes elles, només paraules d’agraïment.

Com no pot ser d’una altra manera, paraules també d’agraïment per a totes les persones que han treballat, treballen i/o treballaran al Consorci o que hi estan vinculades d’alguna manera. Totes han de tenir present que dia a dia ajuden a seguir escrivint capítols d’aquesta història.

Per acabar, un agraïment personal a les persones que m’han acompanyat en aquesta part del trajecte que he fet des de dins del Consorci. I una menció especial a les persones que em van precedir en el càrrec: Anna Maria Palé, Víctor Iglesias, Montserrat Tura, Manel Ramal i Josep Orive. A tots, gràcies.


Pròleg de Sergi Mingote
President del Consorci Besòs Tordera


 

Relacionats

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Article

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Butlletí