25 anys del primer molí de vent a Catalunya

Redacció
12/03/2009

L'onze de març de 1984, ara fa 25 anys, es va instal·lar el primer molí aerogenerador a tot l'Estat. Va ser a Vilopriu (Baix Empordà), i feia 14 metres d'altura i disposava d'una potència instal.lada de 15 quilowatts, unes 200 vegades menys potent que els aerogeneradors actuals.

Ara, un quart de segle després, a Catalunya hi ha disset parcs en funcionament que produeixen 750 GWh l'any. A nivell estatal, l'eòlica aporta l'11% de l'electricitat consumida a Espanya.

Enllaços: L'energia eòlica compleix un quart de segle a Espanya (El Periódico) | Bons vents per a l'eòlica catalana

 

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les emissions només concerneixen diòxid de carboni, no inclosos altres gasos d’efecte hivernacle. No s’inclouen emissions de l’ús del sòl. Països ordenats per emissions de consum.

Article

Cada any el Catalan BMS permet calcular les tendències d'un major nombre de les espècies aparegudes a la xarxa. Amb les dades recollides aquest 2019, que correspon al 26è any de seguiment, ha estat possible calcular la tendència de 123 espècies del total de 188 aparegudes en algun moment en els diferents itineraris.

Article

El 55% de la població barcelonina opina que els conductors de vehicles no són respectuosos amb les bicicletes, mentres que el 67% opina que les persones ciclistes no són prou respectuoses amb els i les vianants.

Butlletí