25 anys de l’inici de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM) a Catalunya (1996-2021)

29/11/2021 - 12:42

Aquesta setmana s'ha commemorat que han passat 25 anys des de l’entrada de la primera tona a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat procedent de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM), de la que s’obtenia un compost que es valoritzava a l’agricultura i jardineria.

25 anys després d’aquestes primeres experiències, la recollida selectiva de la fracció orgànica s’ha anat estenent a prop de 800 municipis, així com també la xarxa de plantes de tractament biològic (compostatge i digestió), aquesta progressió ha vingut afavorida pel marc legal propi d’obligació de la recollida selectiva i per l’aplicació singular de la fiscalitat ambiental.

Volem posar en valor la contribució de moltíssims ens locals en el foment de l’autocompostatge domèstic i comunitari, així com la progressiva implementació de millores en els models de recollida més eficients, com per exemple la implementació de la recollida Porta a Porta.Per celebrar aquesta important fita, l’Agència de Residus de Catalunya ha elaborat un petit vídeo que volem compartir amb tots vosaltres.


 

 
Municipis: 
Alt Camp

Relacionats

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Article

Mercabarna convoca la segona edició dels Premis Mercabarna Paco Muñoz amb la finalitat de promoure i reconèixer iniciatives realitzades a Catalunya en favor de la lluita contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d'aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental en els diferents esglaons de la cadena agroalimentària.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Butlletí