25 anys de l’inici de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM) a Catalunya (1996-2021)

29/11/2021 - 12:42

Aquesta setmana s'ha commemorat que han passat 25 anys des de l’entrada de la primera tona a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat procedent de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM), de la que s’obtenia un compost que es valoritzava a l’agricultura i jardineria.

25 anys després d’aquestes primeres experiències, la recollida selectiva de la fracció orgànica s’ha anat estenent a prop de 800 municipis, així com també la xarxa de plantes de tractament biològic (compostatge i digestió), aquesta progressió ha vingut afavorida pel marc legal propi d’obligació de la recollida selectiva i per l’aplicació singular de la fiscalitat ambiental.

Volem posar en valor la contribució de moltíssims ens locals en el foment de l’autocompostatge domèstic i comunitari, així com la progressiva implementació de millores en els models de recollida més eficients, com per exemple la implementació de la recollida Porta a Porta.Per celebrar aquesta important fita, l’Agència de Residus de Catalunya ha elaborat un petit vídeo que volem compartir amb tots vosaltres.


 

 
Municipis: 
Alt Camp

Relacionats

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí