Visita guiada: SARRIÀ-SANT GERVASI: Can Caralleu, centre esportiu eficient

dijous, 15 juny, 2017 - 18:00 a 19:30
Centre esportiu Can Caralleu
Geolocation

Visita guiada al club esportiu per conèixer com es gestiona en matèria energètica i d’ús d’energies renovables. La instal·lació solar de Can Caralleu es va posar en marxa al 2012 i es tracta d’un sistema solar tèrmic de 90m2 que alimenta un sistema de fred solar amb recuperació de calor residual de 17 kW per recolzar el sistema de deshumectació de la piscina existent. Així mateix, amb el calor residual es recolza l’escalfament de piscina i d’Aigua Calenta Sanitària.

L’energia solar tèrmica pot emprar-se, no només per produir calor, sinó també per produir fred. Amb l’energia solar és possible accionar refredadores tèrmiques d’absorció que produeixen fred a partir d’una font de calor. Aquesta tecnologia permet estalviar l’energia elèctrica consumida pel compressor en una refredadora convencional, ja que fa servir un recurs gratuït com és l’energia solar.

A càrrec de la Fundació Claror. Organitza Casa Orlandai.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat.

Podeu consultar tota la programació d'activitats de la Setmana de l'Energia seguint l'enllaç


 

Organitzador: 
Fundació Claror, Casa Orlandai i La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

_____________________________________
La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic
Compra verda/Consum
Contaminació
Educació ambiental
Renovables

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Generalitat de Catalunya han donat el tret de sortida a la campanya informativa sobre la zona de baixes emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN), amb l'objectiu d'informar i recordar a la ciutadania en general, i als usuaris de vehicles privats en particular, l'entrada en vigor a primers d'any de les restriccions de circulació a la ZBE Rondes BCN per als vehicles sense distintiu ambiental de la DGT i les alternatives de què disposen.

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Butlletí