Taller: ENTRE LA TERRA I EL CEL: Nit d'astronomia: Arcturus imposa el seu color

divendres, 19 maig, 2017 - 22:00 a dissabte, 20 maig, 2017 - 00:00
Centre d'Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola.
Geolocation

Roques, pedres, meteorits, astres i planetes ens parlen i ens expliquen els secrets del passat, només cal saber-los interpretar per descobrir la ciutat de Barcelona des d’una perspectiva científica i cultural nova.

La primavera astronòmica arriba a la plenitud amb la presència de la constel·lació del Bover, amb Arcturus com a estrella principal, pràcticament al zenit. Ens iniciarem en l’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes. L’activitat combina explicacions teòriques: què són les estrelles, quines diferencies presenten amb els planetes, mitologia associada; amb observacions a l’exterior: identificació de constel•lacions a ull nu i observació amb telescopi.

La Fàbrica del Sol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola coorganitzen aquest taller d'astronomia, i en motiu del Festival Vilamon, Festival del Turisme Responsable de Barcelona, aquesta activitat serà gratuïta.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat.


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Ciència
Educació ambiental

Relacionats

Article

Un total d'onze escoles de Barcelona plantaran maduixeres amb l'objectiu de mesurar la contaminació de l’aire a la ciutat. Aquests centres educatius formen part del projecte municipal "Refugis Climàtics a les Escoles", que pretén omplir la ciutat d'espais adaptats a les altes temperatures on la ciutadania s’hi pugui refugiar quan hi hagi pics de calor.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Generalitat de Catalunya han donat el tret de sortida a la campanya informativa sobre la zona de baixes emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN), amb l'objectiu d'informar i recordar a la ciutadania en general, i als usuaris de vehicles privats en particular, l'entrada en vigor a primers d'any de les restriccions de circulació a la ZBE Rondes BCN per als vehicles sense distintiu ambiental de la DGT i les alternatives de què disposen.

Article

L'Escola Cervantes està d'enhorabona ja que ha estat una de les deu escoles seleccionades per tal de transformar l'espai escolar en un refugi climàtic obert a la ciutadania. Les obres començaran entre el maig i el juny del 2020, i els caps de setmana, les instal.lacions de l'escola restaran obertes per al veïnat amb l'objectiu de poder gaudir d'un espai fresc i còmode al barri

Butlletí