Setmana Bio per l'alimentació ecològica

dissabte, 19 octubre, 2019 a diumenge, 27 octubre, 2019

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.

La Setmana Bio per a l'alimentació és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques, a proposta de qualsevol agent promotor interessat en aquest objectiu.

Aquest esdeveniment es celebra des de l’any 2013. Les dates previstes per a la propera edició són del 19 al 27 d'octubre de 2019.

Dins del programa de la Setmana Bio hi caben molts tipus d'actuacions, tot i que les visites a pagesos i elaboradors de productes ecològics constitueix el plat fort de l'oferta. Igualment, i a partir de l'edició  de 2017, dins del projecte s'ha incorporat la Setmana Bio a l'escola, que agrupa una oferta d'activitats especialment pensades per i orientades a la comunitat educativa.

A més de les visites, en el programa de Setmana Bio s'hi poden incloure moltes altres activitats, sempre que comparteixin el mateix objectiu de donar a conèixer i promocionar la producció i alimentació ecològica entre la població i donar valor al territori i la seva gent, productes locals i cultura gastronòmica. 

El programa de cada edició de la Setmana Bio es nodreix d'activitats proposades pels propis actors interessats, fonalmentalment operadors ecològics, però també d'altres promotors, com ara entitats i organitzacions, administracions locals, col·legis i centres educatius, biblioteques, retaurants, etc.


 

Categories: 
Agricultura
Compra verda/Consum
Ecològic

Relacionats

Notícia

La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que en l’edició 2019 se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, és un esdeveniment que aplegarà tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

Notícia

La sostenibilitat és un dels eixos clau que mou els Mercats de Barcelona: cada vegada hi ha més implicació en la cura del medi ambient en el sentit més ampli. I és clar, reduir tant com sigui possible el malbaratament dels productes i aprofitar-los al màxim forma part d’aquesta cerca que els mercats fan cap a un model més sostenible.

Notícia
Espècie: Protaphorura fimata. Foto: Universitat d’Aarhus

Espècie: Protaphorura fimata. Foto: Universitat d’Aarhus

Un estudi europeu publicat a la revista Global Change Biology i liderat pel CREAF adverteix que la sequera associada al canvi climàtic podria reduir la biodiversitat d'organismes del sòl i frenar la descomposició de les fulles caigudes. Això posaria en perill el reciclatge dels nutrients per a les plantes a tota Europa.

Butlletí