Ruta: ENTRE LA TERRA I EL CEL: BCN Rocks

dimecres, 10 maig, 2017 - 18:00
Barcelona
Geolocation

La Fàbrica del Sol et porta a descobrir de bracet amb el Departament de Mineralogia, Petrologia i Geologia Aplicada de la Universitat de Barcelona i en col·laboració amb La UB Divulga i el Mapa B+S l’app BCN Rocks. Aquesta App ens ofereix una mirada diferent dels nostres edificis.

En aquesta ruta, descobrirem que si ens acostem i ens mirem de prop els edificis de Barcelona, els materials que s’hi han utilitzat ens narraran la seva història, des de l’època romana fins a l’actualitat. A més, l’aplicació ens permetrà seguir explorant pel nostre compte: podrem visitar edificis emblemàtics coneixent-ne la història i les roques i elements que els formen i podrem experimentar al laboratori virtual, creant les nostres pròpies roques. Podeu veure un vídeo de l'aplicació aquí, és molt important que us la descarregueu abans del dia de la ruta i investigueu el seu funcionament. Trobareu una guia d'ús aquí.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

Podeu trobar tota la programació d'activitats de La Fàbrica del Sol del segon quadrimestre de 2017 seguint l'enllaç

És una activitat que es duu a terme en el marc del Festival Vilamon, el Festival del Turisme Responsable de Barcelona.


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Ciència
Educació ambiental

Relacionats

Article

Un total d'onze escoles de Barcelona plantaran maduixeres amb l'objectiu de mesurar la contaminació de l’aire a la ciutat. Aquests centres educatius formen part del projecte municipal "Refugis Climàtics a les Escoles", que pretén omplir la ciutat d'espais adaptats a les altes temperatures on la ciutadania s’hi pugui refugiar quan hi hagi pics de calor.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Generalitat de Catalunya han donat el tret de sortida a la campanya informativa sobre la zona de baixes emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN), amb l'objectiu d'informar i recordar a la ciutadania en general, i als usuaris de vehicles privats en particular, l'entrada en vigor a primers d'any de les restriccions de circulació a la ZBE Rondes BCN per als vehicles sense distintiu ambiental de la DGT i les alternatives de què disposen.

Article

L'Escola Cervantes està d'enhorabona ja que ha estat una de les deu escoles seleccionades per tal de transformar l'espai escolar en un refugi climàtic obert a la ciutadania. Les obres començaran entre el maig i el juny del 2020, i els caps de setmana, les instal.lacions de l'escola restaran obertes per al veïnat amb l'objectiu de poder gaudir d'un espai fresc i còmode al barri

Butlletí