Rueda, el Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona

dijous, 6 octubre, 2016 - 00:00 a diumenge, 9 octubre, 2016 - 23:59
Cinemes Texas
Geolocation

Cinema. Rueda, el Festival Internacional de Cinema Ciclista, es celebrarà del 6 al 9 d’octubre als cinemes Texas.

RUEDA, el Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona, celebra la seva segona edició els propers 6, 7, 8 i 9 d’octubre als Cinemes Texas.

El festival pretén ser un espai per mostrar històries construïdes al voltant del món de la bicicleta i un esdeveniment cultural que promou l’ús de la bicicleta a Barcelona. Amb una acurada programació, que aborda tots els gèneres, el Festival vol arribar a tots els amants de les bicicletes, ideal tant per a qui les consideren un mitjà de transport, com per als esportistes, o per a aquells que veuen en elles un símbol de llibertat i aire fresc o fins i tot un instrument de reivindicació.

Entre la programació destaquen títols com Ovarian Psycos, dones de color que patrullen sobre les seves bicis el Eastside de Los Angeles, una tribu irreverent que utilitza les bicicletes per fer front a la violència de gèenere i per a reconquistar la seva identitat i territori. Un film seleccionat i premiat en importants festivals com Hotdocs de Canadà i que Rueda estrena en exclusiva a Espanya. Sven, documental que analitza de primera mà l’últim any de carrera i la ment de Nys Sven, estrella del cyclocross o Marinoni: The Fire in the Frame, film canadenc que Rueda estrena també per primera vegada a Espanya i que segueix l’últim repte de Giuseppe Marinoni, campió de ciclisme a la Itàlia dels ’50 i avui super reconegut constructor de quadres artesanals. Els ultrafondistes podran gaudir del documental Brevet, París-Brest-París, 1230 kilòmetres, d’una tirada, dia i nit.

El festival projectarà obres de tots els gèneres : documentals , animacions i petites joies de ficció, algunes amb aire de realisme màgic sobre rodes i fins i tot històries de desamor i rumbs perduts… En definitiva, tres dies de cinema amb una quinzena de títols que ens mostren històries de vida, pinyons i pedals, històries individuals i col·lectives de superació i il·lusió.

D’altra banda, en la seva segona edició, el festival compta amb un gran nombre d’activitats paral·leles. La gran novetat és el Rueda Kids, dues sessions d’animacions i curts, per franges d’edat diferents, pensades perquè els més petits comencin a somiar aventures ciclistes.Una altra de les novetats és l’Exposició “Dibuixa i Pedala & Friendsque reuneix il·lustradors professionals aficionats a la bicicleta així com aficionats al llapis i professionals del ciclisme. L’exposició s’inaugura el 29 de setembre a les 19:30h i permanecerà fins al 20 d’octubre a la galeria El Diluvio Universal (C / Guilleries 3, Barcelona).

En l’actualitat -i fins al 30 de setembre-, està en marxa el concurs #LevisCommuterX Rueda on els participants han de pujar a les seves xarxes socials un vídeo amb el tema “Ciclistes urbans de la teva ciutat”, gràcies al qual podran guanyar un outfit commuter de Levi ‘s Commuter.

El festival tancarà la seva segona edició a la Base Nàutica de la Mar Bella on el diumenge 9 d’octubre es muntarà una jornada festiva amb el Mercat al Rueda, un mercat de venda de segona mà d’articles ciclistes, un torneig de Bike Polo, activitats infantils, street food, música i la Geocentrum, una cursa a l’estil gimcana per veritables aficionats a les emocions fortes.

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Etiquetes: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Entrevista

Set ciutats europees han sigut l’escenari per estudiar els patrons de mobilitat de 4.000 persones i demostrar que les persones que utilitzen la bicicleta tenen un nivell de emissions de CO2  trenta vegades més baix que aquells que fan servir el cotxe. És només un dels beneficis de l’ús de la bicicleta que s’ha pogut veure en l’últim estudi en el que ha participat Mark J Nieuwenhuijsen, director de planificació urbana, medi ambient i salut a l’Insittutt de Salut Global-Barcelona. Nieuwenhuijsen ens explica els resultats obtinguts en aquest i altres estudis sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta a la ciutat en relació a la salut i a la disminució de les emissions causants del canvi climàtic.

Article

El Bicicleta Club de Catalunya ha presentat un vídeo promocional per donar el tret de sortida a la Setmana Europea de la Mobilitat i promoure l'ús de la bicicleta, generar més consciència sobre els nostres hàbits i animanr a més gent a pedalar.

Butlletí