Roses confinades

dimarts, 26 maig, 2020 - 18:00
Plataforma Zoom

Itinerari virtual pel Parc de Cervantes per conèixer la seva història i la gran diversitat de roses que alberga. De la mà de Maria Teresa Garceran Paloma, tècnica del Programa de Biodiversitat, Direcció d'Espais Verds i Biodiversitat, de l’Ajuntament de Barcelona, recorrerem aquest emblemàtic parc, en què les més de 2.000 espècies i varietats de roses que s’hi conreen en són les protagonistes.

Ens aturarem en els punts més significatius per descobrir les roses antigues, creades abans de 1876, les modernes, agrupades per creadors i països d’origen o els rosers en miniatura. A més, també tindrem l’oportunitat de conèixer les interioritats del reconegut Concurs Internacional de roses Noves de Barcelona que se celebra anualment al roserar del mateix parc des de l’any 2001.

Enguany, malauradament, no s’ha pogut dur a terme i per aquest motiu us volem fer arribar el parc a casa a través d’aquesta activitat, especialment dissenyada durant el confinament.

Activitat gratuita. Cal inscripció prèvia. 

L'activitat es realitzarà mitjançant la plataforma Zoom. L'enllaç per accedir a la sala s'enviarà per correu electrònic (en un recordatori) un dia abans de l'activitat. Les persones inscrites a partir del 25 de maig, si us plau demaneu accés al correu lafabricadelsol@bcn.cat.

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic Adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol
Ajuntament de Barcelona

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932.564.430/689.62.34.05
lafabricadelsol@bcn.cat
barcelona.cat/lafabricadelsol

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Acte
04/06/2020 - 18:00
Activitat Virtual
Entrevista

Una de cada vuit espècies d’animals i vegetals estan en risc de desaparèixer, estem davant del que s'anomena ja la ‘sisena extinció’ de la història de la Terra, segons l’informe que va publicar al 2019 la Plataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES), encarregat per l’ONU. Parlem amb Victoria Reyes-Garcia, antropòloga investigadora a l’ICREA de l’ICTA, va participar en l’elaboració de l’estudi de l’IPBES sobre biodiversitat.

Opinió

No sóc optimista: el més senzill hauria estat habituar-nos a lluitar units per importants i evidents objectius de tots, sigui parar pandèmies o defensar l'ambient comú, però només la ciència ho ha fet. Lamentablement, estem suspenent l'examen de la col·laboració entre diferents d'una manera fins i tot obscena.

Butlletí