Passejada virtual "La natura ens mostra la solució"

dijous, 8 abril, 2021 - 17:30 a 18:30
Virtual

Encetem el cicle de ciutat amb una ruta guiada VIRTUAL pel Corredor Verd de la Zona Nord. 

 

La mobilitat, la disponibilitat d’aigua, la qualitat de l’aire o l’estalvi energètic són alguns dels reptes als quals ha de fer front la societat actual. En aquesta primera activitat del cicle “Barcelona, esclat de vida”, ens acostarem al Corredor Verd de la Zona Nord per conèixer les “solucions basades en la natura”, aquelles accions que es basen en la natura per resoldre els reptes ambientals, socials i econòmics de manera sostenible i eficient.

 

A causa de les actuals restriccions sanitàries, l'activitat s'ha modificat i es realitzarà en línia. Així doncs, de manera virtual, ens aproparem a tots els racons del parc, sense necessitat de moure'ns de casa. En aquesta passejada virtual, començarem per conèixer el Parc de la Trinitat Vella, on s’han efectuat actuacions per afavorir la biodiversitat com ara deixar de segar al voltant dels arbres o instal·lar un hotel d’insectes. Continuarem pel passatge Torné, un petit tram que mostra la filosofia dels corredors verds i presenta llambordes sense cimentar. També tindrem l’oportunitat d’admirar un frondós jardí vertical, la vegetació que envolta la Casa de l’Aigua i conèixer de primera mà nombrosos exemples de solucions basades en la natura.

 

En col·laboració amb el Mapa Barcelona + Sostenible.

L'activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia.

Activitat virtual

Més informació:

La Fàbrica del Sol

 

 

 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic general
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

 

Departament de Programes i Equipaments

Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat

Medi Ambient i Serveis Urbans - Ecologia Urbana

 

Ajuntament de Barcelona

 

Pg. Salvat Papasseit, 1
08003 Barcelona
932 564 430 - 689 62 34 05

http://www.bcn.cat/lafabricadelsol

Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

La regidora de Recursos Humans i Medi Ambient ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a la planificació i execució d’un programa de conscienciació ambiental que ha de suport a polítiques de sostenibilitat impulsades per l’Ajuntament de Reus i dirigides als centres educatius i entitats. El contracte surt amb un pressupost de licitació del 50.000 euros i tindrà una vigència de 2 anys.

Entrevista

Francesc Baró és investigador de l’ICTA-UAB, i professor investigador de la VUB (Vrije Universiteit Brussel). Ha dirigit el primer estudi sobre el verd escolar a Barcelona, el qual identifica diferents patrons de desigualtat en l'exposició i l'accés als espais verds dels infants escolaritzats a la ciutat. Reflexionem amb ell sobre justícia ambiental, el paper dels centres escolars en l’articulació de la vida als barris i la necessària naturalització d’aquests espais.

Notícia

És una de les activitats emmarcada dins del projecte per conservar el medi ambient i la biodiversitat que promou aquest ens de participació.

Butlletí