La pastura a bosc: una opció per a la reducció del risc d'incendis

dimarts, 26 abril, 2016 - 09:00
Local Social de Castelltallat. Carrer Afore s , s / n 08263 – CASTELLTALLAT (SANT MATEU DE BAGES)

El bosc, malgrat constituir un dels atractius principals per al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en expansió com el turisme interior, genera actualment unes rendes insuficients per permetre que el propietari forestal realitzi una correcta gestió. Aquesta situació s’agreuja si es fa de forma individual, la qual cosa provoca l’abandonament del bosc i l’augment del risc d’incendi.


La silvopastura pots esdevenir una bona eina de treball per a millorar i mantenir uns boscos ben gestionats que minimitzin el risc d’incendi forestal, alhora que contribueix a la millora de la biodiversitat i promou la ramaderia extensiva.

Organitzador: 
Xarxa de Custòdia del Territori
Contacte: 

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de:

Consorci del Lluçanès

Tel.: 93 888 00 50

A/e: sdr.consorci@llucanes.cat

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades

del PATT del portal RuralCat:

www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Etiquetes: 
Categories: 
Ecològic

Relacionats

Notícia
Foto: Col·lecció Sonia Carrasco

Foto: Col·lecció Sonia Carrasco

La 24ª edició del certamen de moda s'ha celebrat al Recinte Modernista de Sant Pau del 25 al 28 de juny. Una edició marcada per la moda sostenible, l’economia circular i el fash-tech, els tres eixos principals del que ha succeït tant a dins com a fora de la passarel·la.

Notícia

La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que en l’edició 2019 se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, és un esdeveniment que aplegarà tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

Butlletí