La pastura a bosc: una opció per a la reducció del risc d'incendis

dimarts, 26 abril, 2016 - 09:00 a dimecres, 27 abril, 2016 - 08:59
Local Social de Castelltallat. Carrer Afore s , s / n 08263 – CASTELLTALLAT (SANT MATEU DE BAGES)

El bosc, malgrat constituir un dels atractius principals per al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en expansió com el turisme interior, genera actualment unes rendes insuficients per permetre que el propietari forestal realitzi una correcta gestió. Aquesta situació s’agreuja si es fa de forma individual, la qual cosa provoca l’abandonament del bosc i l’augment del risc d’incendi.


La silvopastura pots esdevenir una bona eina de treball per a millorar i mantenir uns boscos ben gestionats que minimitzin el risc d’incendi forestal, alhora que contribueix a la millora de la biodiversitat i promou la ramaderia extensiva.

Organitzador: 
Xarxa de Custòdia del Territori
Contacte: 

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de:

Consorci del Lluçanès

Tel.: 93 888 00 50

A/e: sdr.consorci@llucanes.cat

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades

del PATT del portal RuralCat:

www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Etiquetes: 
Categories: 
Ecològic

Relacionats

Article

Saps que tens totes les dades sobre els boscos de Catalunya a la teva disposició en un únic portal? Aquest portal és una iniciativa del CREAF i del CTFC i reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web, s’ha batejat amb el nom de Laboratori Forestal Català i és una peça vertebral del nou Portal de Boscos de Catalunya juntament amb l’Observatori Forestal Català.

Notícia

El Congrés de Bioeconomia, celebrat en el marc de la Fira de Sant Miquel, ha acollit la presentació del projecte d’especialització competitiva territorial El Bosc, el primer recurs de l’economia verda. En el decurs de la jornada s’ha presentat el projecte de biorefineria dedicada a obtenir matèries primeres a partir de matèria vegetal procedent dels boscos provinents del Pirineu de Lleida.

Article
Una exposició de la Fundesplai

 L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Butlletí