La pastura a bosc: una opció per a la reducció del risc d'incendis

dimarts, 26 abril, 2016 - 09:00
Local Social de Castelltallat. Carrer Afore s , s / n 08263 – CASTELLTALLAT (SANT MATEU DE BAGES)

El bosc, malgrat constituir un dels atractius principals per al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en expansió com el turisme interior, genera actualment unes rendes insuficients per permetre que el propietari forestal realitzi una correcta gestió. Aquesta situació s’agreuja si es fa de forma individual, la qual cosa provoca l’abandonament del bosc i l’augment del risc d’incendi.


La silvopastura pots esdevenir una bona eina de treball per a millorar i mantenir uns boscos ben gestionats que minimitzin el risc d’incendi forestal, alhora que contribueix a la millora de la biodiversitat i promou la ramaderia extensiva.

Organitzador: 
Xarxa de Custòdia del Territori
Contacte: 

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de:

Consorci del Lluçanès

Tel.: 93 888 00 50

A/e: sdr.consorci@llucanes.cat

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades

del PATT del portal RuralCat:

www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Etiquetes: 
Categories: 
Ecològic

Relacionats

Notícia

El projecte GROOF - Hivernacles per reduir el CO2 a les teulades - ha llançat una convocatòria que pretén impulsar nous projectes de construcció d'hivernacles als terrats per obtenir aliments locals de bona qualitat i, al mateix temps, fer front als desafiaments ambientals i climàtics.

Notícia

El Parc Natural del Montseny disposa d’un centre per a la recerca i centre per a investigadors per a fer-hi estades i estudiar l’entorn de l’espai natural des de qualsevol vessant científica. Es tracta de l’Estació Biològica del Montseny a Fontmartina i a Sant Marçal, gestionada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Notícia

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat porta a terme una gestió integrada per combatre les plagues de l’arbrat que prioritza els tractaments ecològics, amb l’objectiu de preservar el medi ambient. Un dels tractaments, que s’està aplicant aquests dies, consisteix en la instal·lació als arbres de caixetes amb larves de marietes (Adalia bipunctata).

Butlletí