Jornada "Observació de la Terra i aplicacions en l'àmbit de la salut"

dijous, 15 desembre, 2016 - 09:00 a divendres, 16 desembre, 2016 - 08:59
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Geolocation

Un creixent nombre d'estudis i aplicacions orientades a la salut pública fan ús de tècniques i tecnologies pròpies de la geoinformació i, en particular, de l'observació de la Terra, des de satèl·lit, avió o mitjans terrestres, per determinar-ne la distribució espacial, patrons i dinàmiques d'indicadors mediambientals amb una especial incidència sobre la salut.

En aquesta jornada identificarem alguns dels treballs principals que s'estan duent a terme des de Catalunya, on, per a l'observació de la Terra i la geoinformació en general, s'obre un nou i innovador context d'aplicabilitat.

L'assistència és gratuïta però, atesa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure’s al més aviat possible.

Organitzador: 
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Categories: 
Terra

Relacionats

Article

Aquest Informe, el tercer d’aquestes característiques que elabora la Generalitat de Catalunya, vol ajudar a traslladar a la ciutadania de forma entenedora les principals dades referides a l’estat del medi ambient a Catalunya.

Article

El 15 de novembre s'ha triat com a data simbòlica per marcar el dia que el planeta acollirà vuit mil milions d'habitants. 

Entrevista

Blanca Bayas és investigadora de l'Observatori del Deute en la Globalització i membre d'Acció Ecofeminista. Explorem amb ella què són els ecofeminismes i com es vertebren en la transició a la que globalment ens enfrontem. Com ella diu, al capdavall l'única alternativa és la lluita contra el sistema biocida que és hostil cap a les nostres vides, i ens caldrà trobar respostes que ens serveixin a totes, proveint-nos de recursos des del sector públic, en cooperació amb alternatives comunitàries.

Butlletí