Il·lumina, si cal - FAMILIAR

dimecres, 27 gener, 2021 - 18:00 a 19:00
Virtual al Zoom


 

Voleu aprendre a programar amb Arduino en pro de la sostenibilitat?

 

En aquest taller aprendrem a programar i simular l’encesa d’un LED mitjançant un sensor de presència, per tal de fomentar l'estalvi energètic.

És un taller per a tota la família, per apropar la tecnologia als més petits de casa. Us hi animeu?

 

Us expliquem els passos:

Farem servir la plataforma virtual de codi obert TINKERCAD (gratuïta) utilitzant l’apartat de “Circuits”. Establirem les connexions entre els diferents components del circuit fent servir una placa programable d’arduino. Finalment crearem un codi per controlar el comportament del sistema i la il·luminació del LED. Aquesta plataforma ens permet fer una previsualització de la instal·lació d’un circuit real que podem fer replicable en el nostre entorn proper.

 

Organitza: L’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol i l’Aula Ambiental de Ciutat Vella.

 

En el marc del Dia Mundial per la Reducció del CO2 .

 

Edat recomanada a partir de 12 anys.

 

Activitat gratuita. Cal inscripció prèvia.

 

L'activitat es realitzarà mitjançant la plataforma Zoom. L'enllaç per accedir a la sala apareixerà en pantalla a la confirmació d'inscripció i s'enviarà també per correu electrònic (en un recordatori) el dia abans de l'activitat a les 19h.

 

REQUISITS:

- Tenir usuari a la plataforma "TINKERCAD". Consulta AQUÍ com fer-ho.

 

SI NECESSITEU ASSISTÈNCIA, US PODEU CONNECTAR A LES 17:30h

 

- Realitzar l'activitat amb pantalla i ratolí.

- Recomanem la presència d'un adult.

*Si més endavant volguéssiu fer l'activitat pel vostre compte necessitareu una placa d'Arduino, un sensor de moviment per infrarojos PIR, un llum LED i resistències. Aquests materials es poden trobar en portals de compra online.

 

Dia i hora: 

27/01/2021 - 18:00 a 19:00

 

Preu: 

gratuït

 

Observacions: 

Per accedir a l' activitat s'ha d'estar inscrit. Si us plau useu el nom i cognoms que heu indicat a la vostra inscripció.

El vostre nom es pot canviar en accedir a l'activitat.  Aquestes mesures faciliten el control dels assistents i el bon funcionament de l'activitat.

 

Organitzador: 
Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol i Aula Ambiental de Ciutat Vella
Destinatari: 
Familiar
Contacte: 

Adreça: Pg. Salvat Papasseit, 1
08003 Barcelona
Tel.: 932 564 430
C/e: lafabricadelsol@bcn.cat
#LaFàbricadelSol

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Acte
13/02/2021 - 11:00
La Fàbrica del Sol

Butlletí