Festa de l’Arbre i la Biodiversitat de Mollet del Vallès

diumenge, 8 març, 2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès

Enguany la tradicional Festa de l’arbre es transforma en la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat. En aquesta edició, a part de la tradicional plantada d’arbres, es realitzaran tallers de construcció de caixes niu i identificació d’ocells i es farà difusió de la biodiversitat que existeix a la nostra ciutat. El propòsit d’aquesta festa és seguir reivindicant a través de diferents activitats lúdiques la importància dels boscos, els espais verds i la biodiversitat en general, en aquest cas amb una plantada d’arbres i arbustos autòctons.

Aquest any, la Festa, organitzada per l’Ajuntament de Mollet i el Casal Cultural, tindrà lloc aquest diumenge 8 de març a les 11 hores al Parc dels Pinetons, amb la previsió de plantar  650 arbres i arbustos d’espècies autòctones com lledoner, til·ler, aladern, marfull, arç blanc i llentiscle, entre d’altres i paral·lelament s’organitzaran tallers per donar a conèixer la biodiversitat i per construir caixes niu.

L’objectiu d’aquestes plantacions, així com la instal·lació de caixes niu, és millorar l’hàbitat del Parc dels Pinetons per afavorir que els ocells insectívors facin nius a la zona i ajudin a controlar les plagues com la processionària d’una manera més natural i ecològica.

Així mateix, la iniciativa també serveix per donar a conèixer a la ciutadania  totes les actuacions que es porten a terme als espais verds de Mollet per afavorir la biodiversitat i renaturalitzar la ciutat.

Com sempre, treballadors de l’Ajuntament estaran presents per donar consells i ajudar als assistents durant la plantació i posteriorment s’encarregarà del manteniment dels arbres fins que hagin arrelat prou per viure sense regs externs.

Enguany, la Festa de l’Arbre i la biodiversitat, pren encara més rellevància per emmarcar-se en els compromisos adquirits pel govern municipal dins del Pla d’Actuació de Mandat i dels seus 3 eixos programàtics com és la seva aposta decidida per una ciutat més verda, sostenible i compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de Nacions Unides.

En acabar la plantada, hi haurà un esmorzar popular per a tothom.


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental

Relacionats

Article

L’excepcionalitat que ha imposat la crisi sanitària de la COVID-19 ha trasbalsat el curs escolar, amb el tancament físic de tots els centres educatius i l’anul·lació de totes les activitats i sortides previstes per a aquest curs. Això ha afectat directament el programa educatiu del Consorci Besòs Tordera i la Fundació Rivus “Descobreix el riu”, en marxa des de l’any 1995 i pel qual passen anualment prop de 6.000 estudiants de primària, ESO i Batxillerat.

Article
Fotografies: Adrià López-Baucell

Fotografies: Adrià López-Baucell

El Museu de Ciències Naturals de Granollers presenta un nou programa de ciència ciutadana per al seguiment de ratpenats (www.ratpenats.org). 

Butlletí