Exposició Metròpolis d’avingudes

dilluns, 19 setembre, 2022 - 00:00 a dilluns, 9 gener, 2023 - 23:59
Espai Mercè Sala (Barcelona)

T’imagines una ciutat on les autopistes, els nusos viaris i els viaductes siguin diferents?

A l’exposició que presenta l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)  podràs veure amb deteniment les infraestructures viàries que formen part del paisatge metropolità, un paisatge dinàmic que sovint observem des de la finestra d’un cotxe a gran velocitat.  

Algunes de les vies que històricament connectaven i estructuraven el territori s’han convertit en carreteres interurbanes dissenyades exclusivament per a la circulació de vehicles. Unes altres han esdevingut grans autopistes que faciliten la velocitat dels vehicles, però al mateix temps creen barreres a la ciutat i també a la natura i impedeixen que les persones i els animals es desplacin lliurement pel territori.

Les infraestructures viàries ens han connectat i han contribuït al progrés econòmic, però amb el pas del temps han generat cada cop més demanda de trànsit i han requerit més carrils. Com a conseqüència s’han generat forts impactes en el medi ambient i la salut de les persones. S’ha trencat la continuïtat urbana dins de les ciutats i s’han generat espais inconnexos i residuals amb nul·la qualitat urbana.

Més informació

 


 

Organitzador: 
Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) 
Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

També s'està impulsant un prova pilot per programar la recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals.

Notícia

L’Expoelectric ha tancat la seva 11a edició amb èxit d’assistència en les seves activitats i models exposats. S'ha celebrat la 11a edició amb la plena participació de la indústria de la mobilitat elèctrica i el vector de les energies renovables

Acte
15/10/2022 - 00:00
Arc de Triomf, Barcelona

Butlletí