El nou verd

dijous, 4 juny, 2020 - 18:00 a divendres, 5 juny, 2020 - 17:59
Activitat Virtual


Som en plena desescalada i comencem a descobrir què és i si existeix “la nova normalitat” a la què es refereixen polítics i mitjans de comunicació. El que ja hem pogut comprovar durant el confinament és com ha canviat la relació de molts de nosaltres amb el verd: negada la possibilitat del contacte directe amb els paisatges naturals durant moltes setmanes, hem mirat amb uns altres ulls les plantes de casa, les del balcó, els arbres del carrer, els seus jardins i els seus horts, alguns d’ells inexistents abans de la pandèmia. Ha vingut per quedar-se, aquesta nova mirada cap al verd? Recopilarem anècdotes, experiències i aprenentatges per mirar de respondre aquesta qüestió i donar pas al Dia Mundial del Medi Ambient amb l’esperança que aquest brots sí, siguin verds i reals.

Emma Quadrada, periodista i codirectora del festival Liternatura, entrevistarà i recollirà les experiències de confinament en directe de:

- Eduard Blanch, fundador de Farmily, servei de venda online i lliurament de fruites i verdures de KM0 a la ciutat de Barcelona (provinents del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Maresme).

 Enric Rojo, arquitecte.

- Laia Llobera, filòloga i poeta.

L'activitat és virtual i gratuïta. Cal inscripció prèvia. 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic Adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol
Ajuntament de Barcelona

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932.564.430 / 689.62.34.05
lafabricadelsol@bcn.cat
barcelona.cat/lafabricadelsol

 

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona ha dut a terme un projecte de naturalització de les basses ornamentals  del Jardí de les Heures amb l’objectiu de potenciar la biodiversitat d’aquest espai.  Dissenyats per l’arquitecte August Font i Carreras, junt al Palau de les Heures, per encàrrec de l’industrial Josep Gallart i Forgas al final del segle XIX, aquest jardí té un important valor de connexió entre el teixit urbà i el Parc de Collserola. La proximitat al Parc Natural de Collserola i la urbanització laxa que l’envolta afavoreix una presència notable de fauna, aus i una important riquesa vegetal.

Acte
14/05/2021 - 11:00
Activitat virtual.
Notícia

L'Ajuntament de Barcelona ha donat el tret de sortida del Pla Natura 2021-2030, una estratègia a 10 anys vista amb un programa d’acció a més curt termini sota el qual s’executaran una quarantena d'actuacions en els propers tres anys. S'inicia el procés de participació ciutadana que ofereix la possibilitat d’informar-se i debatre sobre les actuacions de millora previstes.

Butlletí