DIA MUNDIAL DE LA NATURA

diumenge, 3 març, 2019

El Dia Mundial de la Natura (World wildlife day) és una oportunitat per celebrar les moltes, belles i variades formes de la fauna i flora silvestres i de donar a conèixer la multitud de beneficis que ofereix la conservació de la natura a la gent. Alhora, el dia ens recorda la urgent necessitat d'intensificar la lluita contra els crims contra la fauna, que suposa importants impactes econòmics, ambientals i socials.

La vida silvestre té un valor intrínsec i contribueix als aspectes ecològics, genètics, socials, econòmics, científics, educatius, culturals, recreatius i estètics de desenvolupament sostenible i el benestar humà. Per aquestes raons, tots els Estats membres, el sistema de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals, així com de la societat civil, les organitzacions no governamentals i els particulars, estan convidats a observar i participar en aquesta celebració global de la vida silvestre. Les comunitats locals poden tenir un paper positiu per ajudar a frenar el comerç il·legal de vida silvestre.

La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...) i el hashtag / paraula clau #DiadelaNatura #Natura #worldwildlifeday #WWD2019

La Secretaria de la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES) i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), que treballen conjuntament per facilitar la celebració mundial del Dia Mundial de la Vida Silvestre de les Nacions Unides 2019 (3 ​​de març) va anunciar que el tema del dia 2019 seria: "La vida sota l'aigua: per a la gent i el planeta".

El Dia Mundial s'orienta estretament amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 14: La vida per sota de l'aigua, que se centra en les espècies marines, i serà una oportunitat per ressaltar els problemes i valors crítics de la vida silvestre marina a la nostra vida quotidiana. L'ocasió també celebrarà iniciatives reeixides per conservar i gestionar de forma sostenible aquestes espècies i ampliar el suport per a futures iniciatives.

Més informació a wildlifeday.org


 

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Acte
16/01/2019 - 14:43
Sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Notícia

Prop de 30 científics d'una vintena de països europeus es van trobar al Museu de Ciències Naturals de Granollers per avançar en el treball en xarxa amb tres objectius: avaluar mitjançant models l’estat de les poblacions europees de ratpenats per veure com els afecta el canvi climàtic; crear una xarxa de seguiment d'aquesta animals d’abast europeu; i fer una aproximació econòmica dels efectes sobre l'agricultura a causa de la disminució en la població de ratpenats, uns mamífers amenaçats per l'escalfament global.  

Butlletí