Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona: 25 anys 1993-2018

dimecres, 19 maig, 2021 - 18:00 a 20:00
Activitat virtual


Vols conèixer les cooperatives de consum de la ciutat? Presentació del llibre Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona amb la participació de les escriptores i les cooperatives de consum.

Coneixes les cooperatives i agrupacions de consum del teu barri? T’agradaria saber com s’organitzen i articulen els grups de consum de la ciutat?

En aquesta activitat ens acompanyen algunes de les persones que han participat en l’edició de l’assaig “Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona. 25 anys: 1993-2018” per explicar-nos com va anar el procés i quines conclusions se’n van extreure després d’entrevistar a diverses cooperatives de la ciutat.

A càrrec de l'Aresta Cooperativa, (des) vestim Aliments.

Organitza Espai de Consum Responsable i  Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).

En el marc de ‘Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021'.

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a Espai Consum Responsable!. Més informació a espaiambiental@bcn.cat

Organitzador: 
Organitza Espai de Consum Responsable i Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).
Destinatari: 
Públic general
Contacte: 

Xarxa d'Equipaments Ambientals de Barcelona

La Fàbrica del Sol

Ajuntament de Barcelona

Pg. Salvat Papasseit, 1
08003 Barcelona
932 564 430 - 689 62 34 05
www.bcn.cat/lafabricadelsol

Categories: 
Compra verda/Consum

Relacionats

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Article

Per primer cop s’ha quantificat la petjada de carboni que genera l’alimentació a la ciutat de Barcelona. Un estudi elaborat per Barcelona Regional, amb la col·laboració d’Inèdit, exposa que el consum de begudes i aliments a la ciutat (incloent-hi la producció, l’envasat i la distribució i, per tant, també tenint en compte les emissions generades fora de l’espai geogràfic de la ciutat) suposa l'emissió de 2,5 milions de tones anuals de diòxid de carboni (CO2).

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Butlletí