Cicle "Tecnologies per a un món sostenible" al Cosmocaixa

dijous, 3 maig, 2018 - 18:30
CosmoCaixa Barcelona
Geolocation

Al maig comença el nou cicle “Tecnologies avançades per a un món sostenible” on s’aborda la innovació tecnològica per afrontar els principals problemes i reptes ambientals relacionats amb l’Energia, l’Aire i l’Aigua, organitzat per l’Obra Social “La Caixa”.

Aquest cicle aborda la innovació tecnològica per aconseguir solucions en tres dels grans desafiaments de la societat actual: l'energia, l'aire i l'aigua. Es plantegen tres sessions, en les quals es pretén entendre millor els problemes ambientals que produeixen grans inconvenients en la salut humana, però, a més, es donaran a conèixer tecnologies i innovacions que oferiran respostes a aquests problemes.

Una conferència inicial plantejarà els reptes ambientals de l'àmbit i, posteriorment, es mostraran solucions basades en diferents tecnologies (internet de les coses, sensorització, robòtica, simulacions, apps, plataformes participatives...) que estan contribuint a minimitzar-ne els impactes i a avançar cap a un entorn més saludable.

PROGRAMA:

3 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem un model energètic eficient, renovable i distribuït?", amb Antoni Martínez, assessor d’InnoEnergy per projectes singulars. Vull assistir-hi.

24 de maig a les 18:30 h
Sessió sobre "Aconseguirem respirar aire net?", amb  Santi Parés, físic i meteoròleg, director de negoci per Middle East, Europa i Amèrica Llatina de UL Renovables.  Vull assistir-hi.

30 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem tancar el cicle urbà de l'aigua?", amb Narcís Prat, biòleg, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona. Vull assistir-hi.

Moderadora: Mercè Piqueras, biòloga i divulgadora científica.

OrganitzacióObra Social "La Caixa"   /   Direcció científica: ERF - Estudi Ramon Folch i Associats, S.L.

Organitzador: 
Obra Social "La Caixa"
Categories: 
Aigua
Energia
Renovables
Salut
Terra

Relacionats

Notícia

L’increment de la capacitat dels diferents tipus de sòls per absorbir i emmagatzemar carboni és una de les accions que es poden aplicar per mitigar els efectes del canvi climàtic

Entrevista

Ana Huertas és facilitadora per a la transició i la permacultura. Actualment coordina el projecte internacional Municipis en Transició. Huertas aporta al diàleg una visió ecofeminista que posa el focus en la revolució intrapersonal, i el canvi profund en la forma de relacionar-nos, des de l'opressió a la col·laboració, creant una vida que pose les cures al centre. Amb el bagatge d'acompanyar a les comunitats, aborda també la necessitat d'esborrar la dicotomia entre poder públic i ciutadania i de crear espais de diàleg amb la inspiració de la democràcia profunda, per fer realitat els canvis urgents que necessitem.

Notícia

El Servei comarcal de biomassa forestal al Vallès Occidental engegat ara fa dos anys, el juliol de 2018. Des de llavors el servei ha mobilitzat 3.299,44 tones de fusta i ha subministrat 1.563,80 tones d’estella que equivalen al subministrament d’aproximadament més de 5 M de kW d’energia tèrmica. Amb tot, el Centre Logístic de Biomassa es troba ja per sobre del 50% de la seva capacitat de producció i comença una nova fase d’activitat amb noves adhesions al servei i un nou acord per la mobilització de 15.000 tones anuals de fusta.

Butlletí