enllaç a Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
enllaç a la portada enllaç a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat
cerca
 
 
 
 
 • 22-03-2012
  L'Ajuntament de Sentmenat es suma a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. I ho fa amb la campanya d'estalvi que fa conjuntament amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Diputació Barcelona a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una iniciativa a la qual s'han acollit 51 municipis catalans.
 
 
 • 21-03-2012
  Són moltes les idees i solucions casolanes que fem cadascun de nosaltres per estalviar energia a casa. El concurs "Gent amb bona energia" posat en marxa per La Fàbrica del Sol, equipament de educació ambiental de l'Ajuntament de Barcelona, busca descobrir les accions més creatives i innovadores per gestionar millor el consum d'energia a la llar.
 
 
 • 21-03-2012

  Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, aquest 22 de març, el Papiol se suma a la campanya d'estalvi d'aigua que promouen conjuntament la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

 
 
 
 • 21-03-2012
  El 22 de març s’ha instaurat com a data per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. L’objectiu principal d’aquesta diada és conscienciar tothom de la importància de preservar aquest bé natural, sovint escàs, fent-ne un bon ús.
 
 
 
 • 19-03-2012


  El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

   

  Amb aquesta activitat es va iniciar la Setmana Ambiental, que continua amb un seguit d'actes programats entre aquest dilluns i dissabte.

 
 
La jornada de neteja popular se suma a les celebracions del 15è aniversari del Projecte Rius
 
 • 19-03-2012
  El proper 24 de març Associació Hàbitats - Projecte Rius organitza la sisena edició del Fem Dissabte! a diferents punts de Catalunya amb 25 municipis participants. Els municipis adherits a aquesta convocatòria ajudaran a donar a conèixer l'estat de conservació dels rius alhora que es promourà la conscienciació envers la conservació, gestió i neteja dels entorns naturals del nostre país.
 
 
Del 17 al 25 de març la capital del Ter organitzarà diverses activitats ambientals adreçades a tots els públics
 
 • 16-03-2012
 
 
 • 15-03-2012
  Alumnes i professors de 13 escoles de les comarques de Barcelona han participat aquest 15 de març en l'acte de cloenda del projecte europeu Euronet 50/50, un projecte on hi han participat 9 països diferents i que té l'objectiu d'estalviar energia als centres educatius a través del canvi d'hàbits en el consum de l'energia.
 
 
 
 • 14-03-2012

  La Diputació de Barcelona ha estat escollida i premiada com a una de les tres comunicacions millor valorades pel Comitè Tècnic del Congrés ESEs sobre serveis energètics, que s'ha celebrat a Barcelona aquest 13 i 14 de març.

 
 
 • 13-03-2012
  La finca de la Vall i de les Refardes, a Mura (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac), recuperarà els camps de pastura. La Diputació de Barcelona ha licitat els treballs per als propers cinc anys per a l'aprofitament i millora de les pastures d'aquests indrets propietat de la Corporació. Entre els objectius hi ha la prevenció d'incendis i la recuperació d'espais oberts.
 
 
 • 12-03-2012
  El Departament de Territori i Sostenibilitat amb l'ATM Camp de Tarragona i l'ATM de Girona conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya posaran en marxa el 12 de març bonificacions de prop del 80% en l'ús del transport públic per a persones en situació d'atur i amb uns ingressos per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI)
 
 
 • 12-03-2012
  Aprofundir en el coneixement dels problemes relacionats amb el subministrament d'aigua potable i conscienciar la població sobre la importància de la conservació d'aquest recurs. Aquests són els dos objectius principals de la campanya "La Garriga també estalvia aigua", que se celebrarà al llarg d'aquesta setmana amb motiu del Dia Internacional de l'Aigua, el 22 de març.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • 02-03-2012
  A partir de dilluns 5 de març i fins al dimecres 14 de març, Castellbisbal acollirà l'exposició itinerant "Aigua en equilibri", que tracta dels principis bàsics de la nova cultura de l'aigua i la gestió sostenible dels rius.
 
 
 • 01-03-2012
  Al Parc Fluvial del Besòs viuen set espècies de peixos, quatre de les quals són autòctones. Així ho va establir la darrera avaluació de les poblacions de peixos feta en quatre trams del parc la passada tardor.
 
 
 
 • 29-02-2012
  L'Ajuntament de Capellades acollirà aquesta setmana l'exposició itinerant "La Nova cultura de l'Aigua" de la Diputació de Barcelona, en el marc de la campanya La Xarxa estalvia aigua i coincidint amb la Fira d'Hivern de Capellades, que tindrà lloc aquest diumenge 4 de març.
 
 
 • 27-02-2012
  L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona disposa d'un nou itinerari senyalitzat: el Torrent del Lledoner, al municipi de Folgueroles. Es tracta d'un recorregut curt i agradable que connecta les fonts que afloren als marges dels torrents de Folgueroles i del Lledoner.
 
 
 
 • 24-02-2012
  L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el director de reciclatge d'Aspapel, David Barrio, han signat aquest 22 de febrer la certificació "Tu papel 21", que reconeix públicament la bona gestió del paper i el cartró realitzada per l'Ajuntament de Sant Boi. Aspapel és l'associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró.
 
 
 
 
Joan Puigdollers, ha estat elegit per unanimitat, nou president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
 
 •  
  23-02-2012
 
 
 
 
 
 
 
 • 17-02-2012

  El procés de nidificació de l'àliga perdiguera o cuabarrada (Aquila fasciata) del Parc del Garraf ja ha començat. Dues webcams ofereixen imatges en directe de dos nius de dues de les tres parelles que hi ha al parc d'aquesta espècie en perill d'extinció.

  Una de les càmeres ha captat, dimarts passat 14 de febrer, al migdia, la posta del primer ou d'enguany.

 
 
 
 
 
 • 09-02-2012
  Els visitants del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ja disposen de la guia il·lustrada Flora i fauna del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Es tracta de la primera guia de l'espai natural que recull 684 espècies de fauna i flora.
 
 
 •  
  09-02-2012
  La jornada Vehicle elèctric. Una indústria del segle XXI per a una mobilitat eficient i sostenible celebrada al Centre Tecnològic Leitat de Terrassa ha posat damunt la taula els obstacles i dificultats que impedeixen una implantació més ràpida dels vehicles elèctrics. La principal conclusió és que, malgrat el retard inicial, la irrupció del vehicle elèctric és inexorable i acabarà per fer-se sentir de manera positiva en un nou concepte de mobilitat i en diversos sectors econòmics: industria auxiliar de l'automoció; material elèctric; i distribució d'energia. La jornada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Terrassa, Red Eléctrica de España, Red Innpulso, i Orbital 40.
 
 
 
 • 08-02-2012
  El diputat d'Infraestructrures, Alberto Villagrasa, i l'alcalde de Pujalt, Antoni Solà, han signat el conveni mitjançant el qual la Diputació de Barcelona dóna suport a l'Ajuntament per a la tramitació de la llicència ambiental d'una planta de producció de dièsel sintètic a partir de residus sòlids urbans.
 
 
 • 06-02-2012

  L'Ajuntament de Solsona preveu instal·lar enguany noves papereres i dispensadors de bosses per recollir els excrements de gossos als solars municipals; ampliar el servei de la deixalleria amb dos punts urbans fixos, co·locar un punt de recollida d'oli domèstic a la via pública i aprovar una ordenança reguladora del soroll. Són algunes prioritats de la trentena llarga de noves actuacions programades per aquest any en el marc de l'Agenda 21 i que s'afegeixen a la vintena de l'any passat que tindran continuïtat. Aquesta planificació a final de desembre va rebre el vistiplau del Consell Municipal de Sostenibilitat i va ser aprovada per unanimitat en el primer Ple de l'any.  

 
 
 
 
 • 01-02-2012
  Utilitzar la deixalleria podrà suposar un 10% de bonificació en el pagament de la taxa per la recollida d'escombreries. Per a gaudir d'aquesta bonificació caldrà utilitzar aquest servei més de deu vegades durant tot l'any. Amb aquesta mesura l'Ajuntament de Sentmenat pretén promoure l'ús de la deixalleria entre la ciutadania i promoure la preservació del medi ambient.
 
 
 
 
 • 30-01-2012
  Diverses escoles bressol, d'educació primària i de secundària de municipis com Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, el Prat de Llobregat o Barcelona s'abasteixen regularment de fruites i verdures que es cultiven en l'àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat, fent una aposta clara pels productes de proximitat.
 
 
 • 27-01-2012
  Del 28 de gener i fins a l'octubre, l'Ajuntament posa en marxa el primer programa de rutes guiades per conèixer les activitats d'agricultura urbana i els beneficis que aporten al conjunt de la ciutat.
 
 
 • 27-01-2012
  El Butlletí Oficial de la Província (BOP) del 29 de novembre de 2011 ha publicat les Bases específiques de les subvencions als centres d'educació infantil i d'ensenyament secundari que utilitzin equipaments pedagògics en els Parcs que gestiona la Diputació de Barcelona per a l'any 2012. La data final de presentació és el 29 de febrer en primer lloc i l'1 d'octubre en segon.
 
 
 
 • 25-01-2012

  El vicepresident tercer de la Diputació, Josep Llobet, ha lliurat avui a l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, els estudis de millora energètica de les escoles Ramon Macip-Dolors Granés i Germans Corbella de la localitat, que tenen l'objectiu d'aportar al consistori una anàlisi tècnica i rigorosa sobre el consum energètic, reduir les emissions de CO2, el confort dels usuaris de l'escola i la proposta de possibles millores.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • 10-01-2012
  Un equip d'investigadors han publicat un article científic en la prestigiosa revista sobre ecologia forestal "Forest Ecology and Management" sobre com afecten en els mol·luscs terrestres els diferents tractaments forestals emprats després dels incendis. L'estudi ha estat realitzat en una zona afectada pel foc ocorregut l'agost de 2003 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
 
 
 • 09-01-2012
  La Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament el portal www.ecoviat.com, que gestionarà totes les sol·licituds de bonificacions als peatges per a vehicles de baixa emissió. Els usuaris podran consultar les condicions per gaudir dels descomptes, donar-se d'alta al sistema i aportar la documentació que acrediti el compliment dels requisits.
 
 
 • 05-01-2012
  Després de les festes, l'Ajuntament de Barcelona habilita fins a 221 punts de recollida d'arbres de Nadal a tots els districtes de la ciutat per reciclar els elements vegetals i utilitzar-los com a cobertura a parcs i jardins.
 
 
 
 • 30-12-2011
  Un ramat format per 300 ovelles i 20 cabres pasturarà pel Parc Natural de la Serra de Collserola per ajudar activament en les tasques de prevenció d'incendis forestals netejant el sotabosc. El ramat ha estrenat la nau que es va construir recentment a la finca de Ca n'Oller, al municipi de Montcada i Reixac.
 
 
 • 27-12-2011
  L'Ajuntament de Sant Celoni i la Diputació de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per a la ubicació, a l'Oficina de turisme de Sant Celoni, d'un punt d'informació del Parc del Montnegre i el Corredor i del Parc Natural del Montseny. L'objectiu d'aquest conveni és potenciar les activitats i actuacions per al foment i ordenació de l'ús públic i facilitar la informació als visitants dels parcs i del municipi.
 
 
 • 25-12-2011


  El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

   

  Amb una nova iniciativa s'han fabricat arbres de Nadal i garlandes amb materials reutilitzats per guarnir l'espai públic d'una manera més respectuosa amb el medi ambient

 
 
 • 23-12-2011
  L'Àrea d'Investigació de Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha constatat per primera vegada al Parc Natural de la Serra de Collserola, la presència del nòctul petit (Nyctalus leisleri) i del ratpenat de bosc (Barbastella barbastellus) aquesta tardor. El primer és un ratpenat típicament forestal que migra des del centre i nord d'Europa fins a terres mediterrànies per aparellar-se i hivernar mentre que el segon és una espècie sedentària típicament forestal i amenaçada.
 
 
 
 • 21-12-2011
  El seguiment de l'avifauna que fa la Diputació de Barcelona al Parc Fluvial del Besòs ha facilitat l'avistament de tres espècies noves i diverses observacions d'ocells escassos al llarg d'aquesta migració postnupcial. La dada més sorprenent ha estat la del repicatalons rústic (Emberiza rustica) observat el 30 de novembre al prat del marge de la banda de Barcelona.
 
 
 • 19-12-2011
  El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Lluís Recoder, i el president de l'Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya, Àngel Cercós, han signat un acord voluntari que, entre altres, preveu la signatura d'un protocol d'actuació perquè les fàbriques de ciment redueixin les seves emissions quan es produeixi un episodi ambiental de contaminació, igual que ho faran les elèctriques i altres focus emissors, com és el trànsit, que n'és el principal responsable (gairebé un 50% de les emissions). L'acord signat va més enllà i inclou un paquet de mesures per millorar l'impacte ambiental de les cimenteres, considerades un sector estratègic en l'àmbit de les infraestructures a Catalunya. També preveu un pla per reduir gradualment les emissions de CO2fins a un 40% l'any 2015.
 
 
 • 16-12-2011

  El coneixement de la normativa aplicable i les seves repercussions jurídiques, l'avaluació, la planificació, la gestió, la comunicació i sensibilització, el control i paper de la policia local, i la mediació. Totes aquestes són les eines que s'han repassat en el Seminari organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

 
 
 
 
 
 • 13-12-2011
  El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental fa extensiva la campanya DeixaLlibres per a la reutilització de llibres usats a la xarxa de deixalleries comarcals durant les festes de Nadal.
 
 
 • 12-12-2011
  La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, juntament amb el president del Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, Pere Masana, i un representant de l'empresa Ecoestudi SIMA; han presentat aquest 12 de desembre els resultats de l'estudi del potencial d'implantació d'energies renovables i eficiència energètica als municipis de l'Alta Anoia. L'estudi ha comptabilitzat la inversió necessària, els estalvis energètics i econòmics i el seu temps de retorn.
 
 
 
 • 07-12-2011
  La direcció general de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el redactat d'un nou reglament de contaminació lluminosa amb l'objectiu de modernitzar-lo i incorporar, així, les millores tecnològiques aparegudes els darrers anys. Aquesta nova normativa, a més, permetrà acabar amb la inseguretat jurídica que suposava el fet que el decret en vigor fins ara estava pendent de resolució del recurs de cassació interposat per la Generalitat al Tribunal Suprem. Per aquest motiu, el departament de TES ha decidit retirar el recurs del Suprem i redactar un nou decret. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest 5 de desembre l'anul·lació del decret. A partir d'ara i fins que s'aprovi la nova reglamentació la prevenció de la contaminació lluminosa quedarà regulada per la pròpia llei catalana i pel reial decret estatal que regula l'eficiència energètica en instal·lacions d'il·luminació exterior.
 
 
 • 03-10-2011

  El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

   

  Barcelona crearà un consell consultiu de l'hàbitat urbà per assessorar en les línies estratègiques del model urbà que el Govern municipal vol impulsar. La creació d'aquest òrgan ha estat una de les mesures de govern presentades al ple el passat divendres.