enllaç a Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
enllaç a la portada enllaç a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat
cerca
Projecte Rius celebra 15 anys de voluntariat fluvial a Catalunya
La celebració posa fi a un seguit d’actes per reconèixer la tasca de la xarxa de voluntariat més gran de Catalunya

Sostenible.cat
Font: Associació Hàbitats
09-11-2012

Però, en què consisteix el Projecte Rius?
El Projecte Rius és una iniciativa desenvolupada per Associació Hàbitats amb l'objectiu principal d'estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius. Fomenta l'apropament de les persones al riu i permet conèixer com són i com funcionen els ecosistemes fluvials, els organismes que hi podem trobar, la seva importància ambiental i social, així com els problemes que pateixen i què podem fer per millorar-los.
Mitjançant l'educació ambiental, el foment del teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, el projecte promou una major implicació de les associacions i les persones per a compartir, engegar i emprendre iniciatives per la millora dels nostres rius i de l'entorn natural.

El Projecte Rius té el seu l'àmbit d'actuació en les diverses conques fluvials de Catalunya. Tot i això, actualment, s'està desenvolupant el Projecte Rius al País Valencià, a Galícia, a Madrid, a Cantàbria i a Portugal a través de la Xarxa Projecte Rius.

El Projecte Rius és obert a tothom, qualsevol persona o col·lectiu hi és benvingut, tingui o no coneixements previs sobre els rius.

Associació Hàbitats desenvolupa el Projecte Rius l'any 2012 amb el suport d'Unnim Caixa Obra Social, Bonpreu Esclat i Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

 

15 anys del Projecte Rius
El 15 de novembre de 2012 el Projecte Rius clourà tot un any d'actes de celebració en motiu del seu 15è aniversari. L'acte de cloenda tindrà lloc a l'Espai Cultura d'Obra Social Unnim de Sabadell a partir de les 18 hores i comptarà amb la participació de personalitats de diferents sectors socials relacionats amb el medi natural, com Aniol Esteban, Pere Renom, Montserrat Folch o Miquel Suñer.

La cloenda tindrà com a acte central un espai tertúlia amb el títol "Com ens relacionem amb el medi en la nostra vida quotidiana", que té com a objectiu debatre com el medi configura molts aspectes de la nostra vida i com el voluntariat pot pendre un paper molt actiu en la seva protecció. Aquest espai comptarà amb la participació de:

Aniol Esteban, biòleg i director de l'àrea d'Economia Ambiental de la ONG britànica New Economics Foundation
Montserrat Folch, especialista en nutrició i divulgadora en el programa "Divendres" de TV3
Pere Renom, biòleg i divulgador científic en el programa "Quèquicom" de TV3
Miquel Suñer, nedador de llargues distàncies en aigües oberts i primer català en aconseguir la Triple Crown Open Water Swimming, participant en iniciatives de conservació oceànica.

L'acte comptarà amb la presència de càrrecs de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Sabadell, com a exemple del conjunt d'administracions a tots els nivells que han acompanyat al Projecte Rius durant el seu desenvolupament. La celebració finalitzarà amb la presentació d'un audiovisual en homenatge a tots els voluntaris i voluntàries que pretén destacar els nous reptes i objectius de l'Associació Hàbitats pels propers anys, i d'una copa de cava per a tots els assistents.

Aquesta celebració posa fi a un seguit de jornades i actes per Catalunya que al llarg del 2012 han permès commemorar l'èxit assolit pel Projecte Rius en companyia dels associats i del voluntariat de l'entitat.