enllaç a Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
enllaç a la portada enllaç a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat
cerca
El FICMA celebra la seva 19a edició amb més de 70 estrenes
El Festival Internacional del Cinema del Medi Ambient es projecta a diferents espais de la ciutat de Barcelona entre el 5 i l’11 de novembre

Sostenible.cat
Font: Festival Internacional del Cinema del Medi Ambient
08-11-2012

En aquesta edició, com és habitual des de fa prop d'una dècada, el FICMA és una finestra del Sundance Film Festival i del Redford Center a España. Enguany ho fa amb l'estrena europea del documental WATERSHED (EEUU, 2012, 60'), dirigit por Mark Decena i produït i narrat per l'actor Robert Redford. Un treball que explica la gestió de l'aigua del riu Colorado des d'una visió poc localista i donant moltes solucions exportables a altres rius del món. Amb aquesta important estrena europea FICMA i REDFORD CENTER fan més forts els lligams de col·laboració.

 

Entre les estrenes de la Secció Premiere, FICMA destaca els títols: TRASHED de Candida Brady (Regne Unit, 2012, 97') amb la participació de l'oscaritzat actor eremy Irons. Es tracta de l'estrena al nostre país i del segon passi després de passar per la darrera edició del Festival de Cannes. Irons acompanya a l'espectador amb la seva presència al voltant del món conscienciant-nos dels residus que produïm i la necessitat vital de la seva gestió. Un impactant film amb música de Vangelis.

Christopher Munch posa la nota més mística amb LETTERS FROM A BIG MAN (EUA, 2011, 104') desenvolupada dins un dels parcs forestals més importants dels EUA. La pel·lícula mostra una història de connexió amb la natura i les seves llegendes. Protagonitzada per l'actriu Lily Rabe, Jason Butler i Karen Black. Un film per a cinèfils.

 

Aquesta edició està marcada pel Conveni de Col·laboració signat entre FICMA i la Universitat de Barcelona. Ambdues entitats mancomunen esforços i enforteixen vincles per recolzar que gran part dels continguts del festival, les pel·lícules de la Secció Oficial, es vegin a les aules de la facultat, en  conseqüència amb els valors pedagògics del FICMA i de la UB.

 

Finalment, FICMA creu en els valors pedagògics del cinema i en com es pot divulgar el respecte pel medi ambient a través de pel·lícules com les que des de fa 19 edicions selecciona el festival. Per això, el Petit FICMA dóna una nova passa al apropar-se a les escoles. En col·laboració amb l'Agenda 21 i l'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona, el FICMA porta als col·legis estrenes d'aquesta edició del festival i promou l'ús de l'audiovisual ambiental i Internet amb la seva recent creada plataforma: FICMATECA, una eina d'ús escolar que aproxima l'arxiu audiovisual ambiental del FICMA als docents i estudiants de forma online. A més, la Biblioteca de Catalunya acollirà la Secció Focus Realitzadors Espanyols del estival. Aquesta 19a edició és una finestra per a 7 realitzadors nacionals que
s'impliquen pel canvi climàtic positiu de la nostra societat a través dels seus films.