enllaç a Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
enllaç a la portada enllaç a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat
cerca
13 arbres reciclats decoren la plaça Fra Bernadí de Manlleu

Sostenible.cat
Font: Ajuntament de Manlleu
25-12-2011El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

 

Amb una nova iniciativa s'han fabricat arbres de Nadal i garlandes amb materials reutilitzats per guarnir l'espai públic d'una manera més respectuosa amb el medi ambient

Fa unes setmanes, des de la Xarxa d'Escoles de Manlleu per la Sostenibilitat (XEMS) va sortir la proposta de treballar la decoració nadalenca per fer-la més sostenible.

Per dur-ho a terme a nivell municipal el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament va proposar a les mateixes escoles i a altres entitats i associacions del municipi fer arbres de Nadal amb materials reutilitzats. Els arbres s'havien de poder exposar a l'exterior, en concret, per guarnir la plaça Fra Bernadí durant els dies que es celebra el Badanadal. Aquesta fira nadalenca atrau a moltes persones que venen a la pista de gel, a la ludoteca i a participar en moltes més activitats fins el 8 de gener.

Tot i que la proposta s'ha fet amb poc temps, la resposta ha estat molt bona i ja es pot gaudir de la mostra d'arbres reciclats que hi ha a la plaça Fra Bernadí. Estan situats sota les voltes de la plaça, al costat de l'Ajuntament.

L'Oficina de Promoció Econòmica també s'ha sumat a la iniciativa fent un arbre reciclat propi i decorant els balcons de l'edifici amb materials en desús.

Els tretze arbres de Nadal han estat fabricats per:

  -       Escola Bressol Colors

  -       Escola Bressol Els Picarols

  -       Escola Quatre Vents

  -       Escola Pompeu Fabra

  -       Escola Casals-gràcia

  -       Institut Antoni Pous i Argila

  -       Residència Aura - Hospital St Jaume

  -       Casal Cívic Frederica Montseny

  -       Residència de salut mental

  -       Agrupament escolta Arrels

  -       Programa Con-eix

  -       Escola de Dibuix i pintura Juan Varea

  -       Oficina de Promoció Econòmica (OPE) - Ajuntament de Manlleu.

A més, aquestes festes de Nadal també es farà una promoció especial relacionada amb la campanya escolar per al reciclatge de l'oli vegetal usat ‘Porta'm a la deixalleria!'. Per cada aportació d'oli usat a la deixalleria, com a mínim un litre, es regalarà un val de descompte d'1,50 euros per l'entrada a la pista de gel.