Sis candidats catalans al VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Font: Agència de Residus de Catalunya
23/02/2016 - 08:46

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat sis projectes catalans al VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es donarà a conèixer el pròxim mes de mes de maig a Brussel·les.

La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de les activitats amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre passat, l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

La VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus es va dur a terme en 33 regions, gràcies a la participació de 39 organitzadors, i es van realitzar 12.035 activitats arreu d’Europa, 926 de les quals, a Catalunya.

 

Els candidats presentats per l’Agència de Residus en les diferents categories són:

 • Administracions: L’Ajuntament de Tiana, amb la candidatura “A Tiana, reduïm residus”, pel conjunt d’accions orientades a promoure la desmaterialització i prevenció de residus en diferents sectors i públics en el marc del seu Pla Local de Prevenció.
 • Associacions: ONG Nutrició Sense Fronteres, amb el projecte “Barcelona comparteix el menjar”, que estableix un circuit de recollida dels recursos alimentaris cuinats recuperats de 15 hotels i 17 empreses alimentàries de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a 16 entitats de distribució d’aliments a persones en situació de risc d’exclusió social abans de malbaratar-los.
 • Institucions escolars: Escola La Farigola de Vallcarca (Barcelona) amb l’activitat “Substituir el tovalló de paper pel tovalló de roba”, per sensibilitzar a la comunitat educativa de cara a prevenir la generació de tovallons de paper al menjador.
 • Empresa: Càtering Campos Estela, amb el projecte “Vespa & Vispa”, per fomentar la desmaterialització amb l’ús de bicicletes fetes amb peces reutilitzades procedents d’altres en desús i per promoure la mobilitat sostenible entre els infants.
 • Ciutadans: Mar Gallardo, amb l’acció altruista “Give Box Barcelona”, d’expositors dissenyats i fabricats amb criteris d’ecodisseny per promoure i allargar la vida útil d’objectes quotidians.
 • Altres: Fira Internacional de Barcelona, per la gestió de l’“Smart City Expo World Congress, towards 0 waste”, amb l’estratègia integral centrada a reduir la generació de residus, promoure la desmaterialització, la reutilització i la recollida selectiva de tots els elements emprats.

El veredicte del jurat del Premi, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic el dimecres 11 de maig de 2016.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Enguany, la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2016, i tractarà sobre la prevenció dels envasos.

La Setmana és una iniciativa coordinada per l’ARC que se celebra a Catalunya des de l’any 2008 sota el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana, i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Totes les activitats van adreçades a:

 1. Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
 2. Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
 3. Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
 4. Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
 5. Podeu consultar els vídeos de les activitats catalanes al Canal youtube de l’Agència de Residus de Catalunya.
Categories: 

Relacionats

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Acte
12/12/2023 - 09:00
El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça comercial, 12. Barcelona.
Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí