Comença la "Setmana Verda" a Mollet

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
02/06/2016 - 09:09

Amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha organitzat un seguit d'activitats, en una primera fase dedicades a les escoles, amb l'objectiu de fomentar l'adquisició de bons hàbits de consum energètic.

Les activitats, adreçades a tots els públics, culminaran diumenge 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, amb la Festa del Medi Ambient, una iniciativa que va suggerir el Consell dels Infants de Mollet (CIM) en el Ple celebrat el passat 13 de març. Tot plegat amb la finalitat de fer pedagogia i explicar als molletans i molletanes el que ha comportat per la ciutat rebre l'European Green Leaf i convertir-se en ambaixadora verda europea.

Les activitats de la Setmana Europea de l'Energia s'adrecen, justament, a les escoles que enguany han començat el projecte 50/50 d'estalvi energètic, del qual Mollet és pionera en la seva aplicació. 

Així, els alumnes de Col·legis Nous, l'Escola Montseny i l'Escola del Bosc, tenen l'oportunitat d'aprendre, a través del joc, un seguit d'hàbits sobre l'eficiència en consum energètic en l'àmbit domèstic i en les accions quotidianes en general.  

De fet, el projecte 50/50 s'inclou en el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica de l'Ajuntament que té per objectiu reduir el consum energètic i les emissions de CO2, i sensibilitzar la ciutadania envers el medi ambient i l'estalvi econòmic.

Les activitats al voltant de la sostenibilitat culminaran el diumenge 5 de juny amb la Festa del Medi Ambient que acollirà el Parc de les Pruneres de 10 a 14h. Entre d'altres, hi trobarem diferents estands adreçats al medi ambient i tallers, per exemple, de cuina solar, de recollida selectiva de residus, de reciclatge o de la importància de fer un bon ús de l'aigua pel manteniment del planeta.  

La Festa, que servirà per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, l'any European Green Leaf i el Projecte Euronet 50/50 Max, es fruit de la proposta dels  690 nens i nenes de 5è i 6è de primària que enguany han format part del 10è Consell dels Infants de Mollet. Una proposta que el passat mes de març va recollir l'Ajuntament donant-li forma amb l'organització de tot aquest seguit d'activitats adreçades a petits i grans.   


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Donar a conèixer les diferents iniciatives que es fan a Mollet en l’àmbit de medi ambient i sostenibilitat, aquest és un dels objectius de la ‘Festa Verda i de la Biodiversitat‘ que impulsa l’Ajuntament de Mollet.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí