Elena Albareda i Jordi Calbetó, ex aequo del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà

Cugat.cat

06/07/2016 - 12:20

Els arquitectes Elena Albareda i Jordi Calbetó, juntament amb Marta Serra, han rebut l'ex aequo del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2016 per haver fet realitat el sistema de rec de les hortes termals de Caldes de Montbui.

Es tracta d'un projecte finalitzat l'estiu de l'any passat amb l'objectiu de canalitzar aigues negres cap al clavegueram, construir una bassa de recollida i acumulació d'aigües termals i pluvials i millorar l'efectivitat de la recollida de les aigües sobrants de balnearis i safareigs.

Tot plegat és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Caldes, els estudis Cíclica, amb Serra i Albareda, i CAVAA Arquitectes, amb Calbetó, i la comunitat de regants.

Elena Albareda ha destacat: "Els premis enfocats en l'àmbit de l'arquitectura, urbanisme, espai públic i paisatge tendeixen a valorar obres i espais amb un impacte visual més fort" mentre Jordi Calbetó ha volgut subratllar: "Li hem dedicat molt de temps i moltes ganes i hem treballat amb molts agents diferents, tant des del punt de vista dels hortolans com des del punt de vista de l'Ajuntament" . Per a Marta Serra: "Ha impactat a nivell polític, perquè ha activat aquesta mirada al darrere del poble, aquella estructura social més empobrida o desestructurada s'ha emancipat i, a més, és un projecte  que promou a nivell ambiental la producció agroecològica"

També ha rebut un ex aquo en la mateixa categoria el Centre per al Diàleg de Przelomy, a la plaça de Solidarnosc de Szczecin, a Polònia, obra de l'arquitecte Robert Konieczny.


Categories: 

Relacionats

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí