Intercanvi de coneixements i experiències d'hort i cuina

Font: Ajuntament de Manlleu
23/05/2016 - 08:52

L'objectiu de l'activitat realitzada a Manlleu era poder fer un intercanvi de coneixement entre les dues parts, hort i cuina, conceptes que van molt lligats a l'hora de treballar la terra i plantar i també a l'hora d'utilitzar els productes a la cuina.

El dimarts 17 de maig al matí es va organitzar una activitat conjunta entre alumnes del PFI-PTT Manlleu d'auxiliar d'hoteleria i hortolans de les hortes municipals de Manlleu.

En la primera part de l'activitat els alumnes del PFI-PTT de cuina van visitar els horts de la Coma on els hortolans van deixar fluir el seu coneixement en horticultura i els van mostrar els horts. En aquesta part els hortolans van  explicar als joves quines verdures i hortalisses es troben als horts aquesta època de l'any, a part de poder explicar les varietats de cada una, la cura que necessita cada planta, etc. Aquests coneixements són bàsics a l'hora d'estar treballant a la cuina per poder oferir un producte de temporada. També cal conèixer com es produeix i quin és el cicle del producte que arriba a la cuina.

La segona part d'intercanvi va consistir en una visita dels hortolans a l'Aula Mercat on els joves del PFI-PTT d'auxiliar d'hoteleria van preparar-los uns plats amb les verdures de l'hort, així els assistents van aprendre noves receptes de cuina per poder fer amb els productes que treuen de l'hort. Els hortolans van poder provar una crema d'escarxofa, una amanida de cogombre, un cuscús fred, unes albergínies farcides de verdura i unes faves amb alls tendres, uns plats fàcils, bons i de temporada.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Butlletí