La Seu d'Urgell organitza un curs gratuït d'horticultura ecològica

Font: Ajuntament de la Seu d'Urgell i Ràdio Seu
30/03/2016 - 08:36

Les sessions, els dies 12 i 14 d'abril, s'adrecen tant als usuaris dels horts socials com a tots els veïns que hi estiguin interessats. El Servei de Parcs i Jardins fomenta que en aquesta activitat no s'utilitzin pesticides, llavors transgèniques ni productes químics.

El Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell organitza un curs gratuït d'horticultura ecològica. Segons han explicat des del consistori, la formació s'adreça principalment als usuaris que conreen els horts socials que el mateix municipi cedeix a veïns de la ciutat, al peu del riu Valira. L'activitat, però, és oberta a tothom qui s'hi vulgui apuntar.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Anna Vives, explica que “aquesta formació segueix la filosofia de treball del Servei Municipal de Parcs i Jardins, i la línia que la mateixa àrea va marcar pel conreu dels horts socials: no usar ni pesticides ni llavors transgèniques ni productes químics, tot tendint al màxim aprofitament dels recursos naturals”. L'objectiu de tot això, hi afegeix Vives, és "aconseguir una agricultura ambientalment sostenible i afavorir la salut del consumidor". Tot i això, de fet, els usuaris dels horts socials ja reben aquestes consignes, que ara es volen estendre a tots els aficionats a l'horticultura en general.

El curs s'impartirà en dues jornades de tres hores de durada cadascuna: el dimarts 12 i el dijous 14 d'abril, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre, amb una hora de classe pràctica als horts socials de l'Horta del Valira i dues hores de classe teòrica, que s'impartirà al CETAP-Telecentre. Per poder participar-hi cal inscriure's prèviament a l'Oficina d'atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament. Les places són limitades.

El programa d'aquest curs, que anirà a càrrec de l'empresa Punt Eco Agroambiental, explicarà què és i d'on sorgeix l'agricultura ecològica, els seus principis bàsics, els sistemes de cultiu, com dissenyar i planificar un hort, rotacions i associacions; les plagues i malalties en l'hort ecològic; com identificar els enemics naturals, i les plantes i la biodiversitat a l'hort.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Notícia

En concret el Palau d’Esports, el Camp de futbol Emili Vicente i la pista polivalent.
 

Butlletí